22. Jula 2023.

Mesijev debi u SAD: Gol iz slobodnog udarca – za pobedu u 94. minutu

Argentinac Lionel Mesi odigrao prvi meč za novi klub, krcat stadion video je njegovu bravuru koja je donela Interu pobedu posle dugo vremena.

Holivudski, takav je bio debi svetskog prvaka u Interu iz Majamija sa kojim je noćas krenuo u svoju novu fudbalsku avanturu.

Sve se namestilo da ovo bude veče za pamćenje, za istoriju: krcat stadion, igla nije imala gde da padne, gomila slavnih ličnosti, selebritija, na kraju pobeda u okviru Liga kupa, mada najmanje je to bitno koliko spektakularan početak Mesija u dresu Intera.

Igrao se 93. minut, Inter je dobio slobodan udarac na nekih dvadesetak metara od gola meksičkog Kruz Azula, na snazi rezultat 1:1… Zna se ko uzima šut, zna se šta sledi.

I onda- bum!

Mesi. Veliki. Najveći. Neponovljivi. Kratak zalet, šut, lopta ide preko “zida”, pogađa gornji desni ugao gola gostiju. Čuvar mreže paradom je samo ulepšao trenutak.

Stadion je u delirijumu. Pirotehnika pršti. Gazda kluba se hvatao za glavu.

Mesi je stigao u Ameriku!

Mesi je inače meč počeo sa klupe, ušao je u 54. minutu umesto 18 – godišnjeg Benjamina Kremašija, i tada je zapravo utakmica zaista počela za sve koji su došli na tribine. Sve dotle je bilo iščekivanje. A neki su, bogami, debelo platili ulaznice da vide najvećeg svih vremena. Ili jednog od najvećeg.

On im je pružio ugođaj za nezaborav.

Van sebe od sreće bio je i suvlasnik Majamija, legendarni Dejvid Bekam.

“Ovo je istorijski trenutak za ovu zemlju, za ovu ligu, i istorijski trenutak za nas”, rekao je posle utakmice slavni Englez.

Za sve one koji su možda pomislili da će Mesi u Majamiju igrati rekreativni fudbal i da će više vremena provoditi na plaži nego na treningu, možda su bili u pravu, ali Argentinac je i ovde došao da, pored uživanja u čarima Floride, utisne dubok pečat. Drugačije ne zna.

Za njega je dolazak ovde bio životni izbor zbog sebe i svoje porodice, ali je rekao da dolazi ovde da igra i da pobeđuje. Tako je i počeo”, rekao je trener Majamija, Herardo “Tata” Martino.

Mesijeva era u SAD je počela.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare