21. Jula 2023.

Optužnica za Srbina koji je bacio granatu na bivšu i njenog partnera iz BiH

Javno tužilaštvo u Berlinu podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije (61) za pokušaj ubistva te nanošenje teških tjelesnih povreda kao i kršenje Zakona o oružju.

Naime, riječ je o slučaju iz marta mjeseca kada je Srbin bacio granatu na svoju bivšu partnerku koja je u tom momentu bila u društvu svog novog partnera, inače iz Bosne i Hercegovine. Kako je utvrdila istraga, državljanin Srbije je direktno doputovao iz Srbije samo da bi bivšoj napravio zasjedu ispred zgrade u kojoj živi. Čim su ona i njen novi partner izašli iz zgrade, on je bacio ručnu granatu i tom prilikom su oni zadobili teže tjelesne povrede.

Podjsetimo, mediji su tada prenijeli da je riječ o zločinu iz strasti, pored njih dvoje, ranjena je i žena (48), koja se sasvim slučajno našla u društvu sa njima.

Nakon što je bacio granatu, on im je prišao i ranio ih nožem. Napadač je pokušao da pobjegne sa mjesta zločina, ali ga je policija pronašla i uhapsila u obližnjem parku.

Inače, muškarac iz BiH je tada bio najteže povrijeđen i bio je u jako teškom stanju. Mediji prenose da je preživio samo zahvaljujući hitnoj operaciji koja je tada izvedena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare