20. Jula 2023.

Oblak torta od samo 3 sastojka se ne peče, ali nestaje brzinom svjetlosti s tanjira

Ovaj lagani i osvježavajući desert nema ukus torte iako se tako zove, on je pufnast kao oblak.

Oblak torta

Sastojci:

1/2 šolje (80 g) seckanih jagoda

1 1/3 šolje (300 g) nezaslađenog sosa od jabuke

4 1/2 kašičice (15 g) želatina u prahu 

Priprema: 

Kalup za tortu dimenzija 20×22 cm obložite pek-papirom. Jagode i sos od jabuke Dodajte jagode i sos od jabuka izblwndirajte na velikoj brzini dok jagode ne postanu potpuno pire ujednačene boje. Ubacite želatin u prahu i kuvajte smesu na pari. Smeša treba da bude topla na dodir, ali ne i vruća. Pazite da se ne zagreje ili provri. Uklonite sa šporeta i ostavite je na pultu oko 10 minuta da se ohladi.

Koristeći nastavak za žičanu mutilicu, mutite najvećom brzinom oko 15 minuta. Smeša bi trebalo da se udvostruči u zapremini i da izgleda kao prozračni šlag i da bude dovoljno čvrsto da ne kaplje s miksera. 
Sipajte smešu u pripremljenu posudu. Koristite lopaticu da ga ravnomerno rasporedite po celoj površini i zagladite površinu. Stavite u frižider na najmanje 1 sat da se stegne. Čuvajte tortu u frižideru do serviranja. Pre serviranja, tortu možete ukrasiti glazurom od šlaga ili drugim glazurom. Isecite tortu veoma velikim i oštrim nožem. Kolač je najbolje poslužiti ohlađen. 

Možete dodatno ukrastiti šlagom i jagodama.

NAPOMENE:

1. Koristite sveže jagode. Smrznute jagode imaju previše vlažnosti što će narušiti teksturu torte.

2. Obavezno koristite nezaslađeni sos od jabuke jer ovaj recept neće raditi sa zaslađenim.

Trpeza.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare