20. Jula 2023.

Dmitrović odbranio 2 penala, Sevilji prvi trofej u sezoni

Dok druge evropske ekipe polako “zatežu” formu i tek počinju da odigravaju prve prijateljske mečeve, Sevilja je je osvjojila prvi trofej u sezoni. U novom takmičenju, u meču zakazanom pre oko nedelju dana.

Sevilja je na svom stadionu savladala Indepedijente del Vale nakon boljeg izvođenja penala. Bilo je 1:1 nakon 90 minuta, 4:2 penalima i tako osvojila UEFA-KONMEBOL klupski izazov.

UEFA i KONMEBOL osmislili su novo takmmičenje u kome se sastaju osvajač Lige Evrope i pobednik Kopa Sudamerikana. Ove godine su to Sevilja koja nije čestito ni počela pripreme i Indepedijente del Vale koji je usred sezone.

Trofej je ove godine poneo je ime po nekadašnjem fudbaleru Sevilje Antoniju Puerti koji je preminuo 2007. godine sa samo 22 godine od srčanog udara.

Tim Sevilje, gotovo neprepoznatljiv, logično bez Nemanje Gudelja, Ivana Rakitića i brojnih drugih zvezda kluba, primio je već u desetom minutu gol nakon greške odbrane. Nije Marko Dmitrović mogao ništa nakon šuta Lautara Dijaza. Dmitrović je bio u centru pažnje i u trećoj seriji kada je nogama odbranio šut Marsela Morena. Za to vreme njegovi saigrači su pogodili sva četiri penala koja su izveli.

U nastavku je Sevilja bila agresivnija i konkretnija. Nizali su se pokušaj, pa je golman Indepedijentea upisao četiri odbrane.

Sevilja je ipak uspela da dođe do izjednačenja. Pedro Ortiz je snažno iz blizine šutirao i izborio svom timu penale.

A onda je Dmitrović već u prvoj seriji sjajno pročitao nameru Lorenca Faravelija i odmrabio mu penal. Njegovi saigrači bili su uspešni

Sedeća prilika za trofej za Sevilju je 16. avgusta kada će protiv Mančester sitija igrati UEFA Superkup.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare