20. Jula 2023.

Alkaras: Motrim šta radi Novak

Karlos Alkaras je u pobedničkom intervjuu za El Pais posle trijumfa na Vimbldonu pričao o najsvetlijem trenutku karijere.

Posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu sačuvao je čelnu poziciju na svetskoj listi, a prokomentarisao je i izjavu Tonija Nadala.

Nekadašnji trener Rafe Nadala rekao je da je jedino Novak u stanju sada da zaustavi Alkarasa.

Teško je igrati na tom visokom nivou tokom godine na svim turnirima, tako da ima mnogo onih koji mogu da me pobede.Imam nezgodan skor sa Ožeom-Alijasimom i još nekim igračima, imam poteškoća jer na kraju svaki protivnik je drugačiji i neki me povređuju više od ostalih. Svaki put kad igram sa Sinerom on podogne nivo na sto odsto i moram i ja. Pobeđivao me je i ka sam njega u velikim bitkama. Tu je i Holger Rune, tako da ima mnogo momaka koji mogu da me nadigraju i pobede. To je tenis“, kaže svetski broj jedan.

Na pitanje da li će Novak sa 36 godina biti u stanju da mu duže stoji na putu, teniser iz Mursije je rekao da je svestan trenutka u kom se nalazi.

Znam da će sada svako hteti da me pobedi i to je lepo, ali istovremeno držim Novaka na vidiku. Voleo bih da igram protiv njega još mnogo puta, jer to je neviđen izazov i idalje ga smatram najboljim. Uvek sam mu se divio, gledao sam sate i sate snimaka njegovih mečeva i učio od njega. Nije dovoljno pobediti ga jednom da bi se sve promenilo. Moram to da uradim više puta“, rekao je Alkaras.

Rekao je i da nije spavao sa vimbldonskim peharom, te da je željan povratka kući da bude sa svojom porodicom. Nedostaje mu rutina i da bude sa prijateljima iz svog El Palmara kraj Mursije, a na pitanje da li bi ova pobeda mogla da ga pomalo sputa kao ona u Njujorku prošle godine, rekao je:

Više sam naučio u svemu tome. To je poput meča sa Novakom na Rolan garosu i ovaj na Vimbldonu, učio sam iz grešaka. Svaki put mi se desi nešto što ne bi trebalo, ond naučim iz toga kako bih sledeći put bio spreman i kako se to ne bi ponavljalo. Ne verujem da će mi de ponoviti to što je bilo posle US Opena, jer sam to već posložio u svojoj glavi“, poručio je Karlos.

Često se izdvaja veoma samouverenim izjavama.

Moramo gledati realno i biti iskreni. Znam koliko sam dobar igrač i ne mislim da je to arogancija, nego prosto samopouzdanje. Znam koliko je protivnicima teško da me pobede i da moraju da igraju dugo tako dobro da bi me savladali. To je moja vrlina. Radi se o samopouzdanju i znam da sam dobar“, zaključio je španski teniser.

Foto:Profimedia

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare