5. Jula 2023.

Vimbldon, 2. dan: Pobjeda Alkarasa i Sabalenke, Mari kao nekad i podvig Ečeverija

Drugog dana Vimbldona troje srpskih predstavnika trebalo je da izađu na teren, ali nisu kao ni većina zbog kiše – no bilo je uzbuđenja napretek.

Kiša je napravila dosta problema ovog utorka, program je počeo u 12 sati, ali su svi mečevi prekinuti. Završeno je ukupno osam – pet u muškom i tri u ženskom singlu.

Pobede u muškoj konkurenciji ostvarili su Karlos Alkaras, bila mu je to prva na Vimbldonu – na debiju, potom Endi Mari, Kameron Nori, Kventin Alis, i za kraj, u poslastici dana, Argentinac Tomas Martin Ečeveri.

Južnoamerikanac je trijumfovao u pet setova, posle četiri sata i 40 minuta igre, i nakon preokreta posle 0:2 – protiv Španca Bernabe Zapate Miralasa.

Kod dama trijumfovale su Alina Sabalenka, Ons Žaber i Elena Ribakina.

Britanci su danas imali više nego značajne uloge u danu kada je otkazano čak 48 mečeva. Igralo se samo na terenima koji su pokriveni krovom – na Centralnom i na prvom do njega, terenu broj 1.

U akciji su bila četvorica igrača sa Ostrva: Endi Mari, Kameron Nori, Kajl Peniston i Daniel Evans. U drugo kolo prošla su dvojica – Mari i Nori.

Endi je u 36. godini pokazao da još uvek nije za “staro gvožđe”.

Dozvolio je sunarodniku, 267. igraču sveta Penistonu, samo četiri gema i suvereno se plasirao u nastavak takmičenja.

Nori je odmah potom eliminisao Čeha Mahača (3:1), očekivao se uzlet i Evansa za 3/3 Britanaca danas, ali je drugi najbolje plasirani britanski teniser razočarao – poražen je 3:1 od Francuza Alisa.

Ranije danas, na dugo čekanom debiju Alksarasa na Vimbldonu susret između nadolazećeg Španca i odlazećeg Šardija pripao je 20-godišnjem supertalentovanom momku iz Mursije.

Alkaras je potvrdio klasu trijumfom u tri seta.

Osim Alkarasa i Marija, dan za nama na Vimbldonu, barem kada su u pitanju muškarci obeležio je i jedan jako važan čovek koji je bio na tribinama – Rodžer Federer.

Najveće ovacije danas publika je uputila upravo njemu, legendi ovog tunira, sedmostrukom šampionu i velikanu ove igre. Rodžer je prisustvovao meču između Marija i Penistona. Iako ga nije bilo u akciji sa reketom u ruci Federer je dobio najveći i najduži aplauz londonske publike od svih igrača koji su danas izlazili na teren.

U konkurenciji dama jasno je kao dan da će Arinu Sabalenko biti teško pobediti.

Beloruskinja je potvrdila silu protiv Mađarice Pane Udvardi, 82. na svetu, koju je porazila posle malo više od sata igre.

Drugi set je završila za 26 minuta. Odservirala je osam aseva naspram nijednog njene protivnice.

Toliko o Sabalenki.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare