3. Jula 2023.

Pet stvari koje ne biste smjeli da propustite prvog dana Vimbldona

Organizatori Vimbldona podelili su na društvenim mrežama spisak od pet stvari koje teniski obožavatelji ne bi smjeli da propuste prvog dana tog Grend slema.

Na prvom mestu je Novak Đoković i početak njegove odbrane titule osvojene u Londonu.

Ovoga puta je ulog i izjednačavanje rekorda Rodžera Federera po broju titula na trećem Grend slemu u sezoni, a prva prepreka je Pedro Kaćin. Taj meč ćete moći da pratite uživo putem našeg bloga.

Posle Đokovića sledi Venus Vilijams koja i u 43. godini života ne namerava da se lati reketa.

Petostruka šampionka će zajedno sa Elinom Svitolinom izaći na Centralni teren odmah posle duela Đokovića i Kaćina.

Iz Vimbldona vam poručuju da ispratite priču Sofije Kenin koja je preko kvalifikacija došla do glavnog žreba. Njen zadatak neće biti nimalo lak, jer je reč o sunarodnici i trenutno sedmoj teniserki sveta Koko Gof, koja se upravo na Vimbldonu pre četiri godine predstavila široj javnosti.

Na četvrtom mestu je Kasper Rud, finalista tri od prethodnih četiri Grend slem finala. Da li će Norvežanin uspeti da se istog domogne i ovog u Londonu i napokon da slavi na najvećoj sceni? Prvi rival je kvalifikant Loren Lokoli.

Na kraju je i najbolja teniserka sveta Iga Švjontek koja tek što je po treći put osvojila Rolan Garos. Ona će otvoriti program na terenu broj 1 protiv Lin Džu.

Dok mi pišemo ove redove, sve se polako sprema za početak programa koji je zakazan za podne po srednjeevropskom vremenu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare