27. Juna 2023.

Idealno jelo za ljetne dane – čamci od patlidžana punjeni mljevenim mesom

Lagano, a ukusno jelo…

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 šolja pirinča
  • 200 g paradajz soka
  • 1 šargarepa
  • 1 velika glavica luka
  • 2,3 čena belog luka
  • so, količina po ukusu
  • biber, količina po ukusu
  • kumin, količina po ukusu
  • nana, količina po ukusu
  • peršun, količina po ukusu

Priprema:

  • Operite i prepolovite patlidžan. Isecite pažljivo unutrašnjost patlidžana na kocke, tako da se dobiju čamci. Posolite i ostavite da se ocedi oko 30 minuta.
  • Za to vreme isecite luk na krupno, a beli luk – na sitno. Operite pirinač pod tekućom vodom.
  • U dubokom tiganju propržite luk, beli luk, šargarepu na kocke, mleveno meso, pirinač i kocke iz unutrašnjosti patlidžana. Začinite začinima (so, biber, kumin i nana) i dodajte paradajz sok.
  • U podmazanu posudu za pečenje, stavite takozvane čamce (patldižane) i napunite nadevom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeno dok ne bude gotovo (oko 60 minuta).
  • Servirajte sa strukom svežeg peršuna. Po želji možete, pre nego što izvadite jelo, da ga pospete narendanim kačkavaljem i zapecite još 10 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare