22. Juna 2023.

Belgija ponizila Srbiju

Izabranice Marine Maljković su pregažene i ponižene u četvrtini finala od favorizovane Belgije, ali ovoliku razliku niko nije očekivao.

Srbija, kao aktuelni šampion Evrope, pognute glave napušta Ljubljanu i to nakon poraza koji će ih dugo boleti.

Srpska selekcija je jako loše otvorila meč, a bez poena je bila više od pet minuta. Ivon Anderson je tada postigla koš, ali su rivalke u tom momentu već imale dvocifrenu prednost.

Rasla je ona postepeno tokom prvog kvartala, u kojem je Srbija ubacila samo osam poena, dok su Belgijanke preko Eme Meserman stigle do nestvarnih 28:8

Izabranice Marine Maljković malo su se trgle u drugoj četvrtini, popravile su odbranu, ali sve je to bilo kratkog daha.

Belgijanke su odbile taj nalet, u ofanzivi relativno uspešno nastavile da rešetaju, baš kao i Saša Čađo, koja je vezala tri trojke. Belgija, koja čitavo prvenstvo igra dobro, održavala je razliku, dok su naše reprezentativke i na startu nastavka imale problema da poentiraju gotovo nekoliko minuta.

Već pomenuta Ema Meserman je pokazala zbog čega je smatraju jednom od najboljih na svetu i na poluvremenu imala dabl-dabl učinak, a i ostale saigračice su je uspešno ispratile pa se na veliku pauzu otišlo sa 49:31.

Foto: FIBA

U drugom poluvremenu je Srbija bila bez želje, bez motiva i bez ikakve šanse da unese makar malo zanimljivosti u ovaj susret. Definitivno je ovo jedan od najubedljivijih poraza u istoriji Srbije i o tome će se dugo pričati.

Samim tim treba dodati i da je po prvi put u istoriji Evrobasketa viđen tripl-dabl učinak, a Ema Meseman je postigla 15 poena uz 12 skokova i 10 asistencija.

Ispratile su je Džuli Aleman sa 15 poena i 11 asistencija, Kjara Linskens je postigla 14 poena uz 8 skokova, a takođe 14 poena imala je Juli Vanlo.

U redovima Srbije, jedina dvocifrena je bila Ivon Anderson sa 20 poena, 9 je imala Saša Čađo, a 8 Mina Đorđević.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare