22. Juna 2023.

Rade Basta razriješen funkcije ministra na zahtjev Dačića i Palme

Ministar privrede Srbije Rade Basta razrešen je sa funkcije na zahtev predsednika JS Dragana Markovića Palme i SPS Ivice Dačića, prenose “Novosti”.

Palma je ranije za Bastu rekao da on više nije ni član te stranke ni ministar u Vladi.

Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije, saopštio je prethodno Palma.

“Za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije član stranke i za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije ministar u Vladi Srbije”, istakao je Marković i dodao da je zahtev za smenu Baste podnet i Vladi.

Kao razlog za isključivanje Baste iz stranke i zahtev za smenu u Vladi navode njegove izjave koje su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije – pozivanje na uvođenje sankcija Rusiji i učešće u protestima opozicije.

“Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da svi ministri u Vladi Srbije treba da se pridruže protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije”, navodi se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare