21. Juna 2023.

HiPhi X i Z dostupni u Evropi, poznate su i cijene

Popularni kineski brend HiPhi počeo je prodavati svoje automobile u Evropi.

HiPhi prima narudžbe za model X i Z, koji su dostupni kupcima u Njemačkoj i Norveškoj. Najprodavaniji električni brend u Kini je najavio i cijene za svoj električni super SUV sa šest sjedišta, model X, kao i futuristički grand tourer Z.

HiPhi X košta najmanje 109.000 eura, nudi dosta luksuza i inovacija poput automatskog otvaranja vrata bez dodira (prema gore, poput krila), a opremljen je s dva motora od po 220 kW. Smješteni su naprijed i nazad te kombinovani su s baterijom kapaciteta 97 kWh. Automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi i ima domet od 460 km s jednim punjenjem baterije.

Iako je X dostupan kao četverosjed, HiPhi ističe kapacitet šestosjeda i činjenicu da se u treći red mogu smjestiti potpuno odrasle osobe.

S druge strane, Z je električni luksuzni GT spreman da se bori s rivalima kao što su Audi e-tron GT, Porsche Taycan i Tesla Model S. Do “stotke” stiže za 2,8 sekundi, a njegova dva električna motora isporučuju 494 kW. Baterija kapaciteta 120 kWh obećava domet od 540 km.

Z je opremljen robotskim intotainment sistemom koji ima četiri stepena slobode kretanja, a može se velikom brzinom pomijerati u osam smjerova za rotaciju između portret i panoramskog moda.

Ovaj model je dostupan u konfiguraciji s četiri ili pet sjedišta, a cijene se kreću od 105.000 eura ka više.

HiPhi je saopćio da će otvoriti prodajni salon na aerodromu u Minhenu.

Isporuke se očekuju na jesen, a HiPhi namjerava širiti svoje prisustvo na više evropskih tržišta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare