Iz bakine kuhinje stiže nam recept za vazdušaste i mekane krofne.
Potrebno je:
- 15 gr kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šečera
- 2 jaja
- 1 kockica maslaca
- korica limnuna
- 3 lončeta od 200 g brašna
- Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno.
- Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate, pa saviti u loptice i staviti na papir za pečenje.
- Ostaviti opet da malo naraste i pržiti. U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom, pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad porumeni.
- Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće. Posuti vanilom i prahom šećera. Uživajte!