Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 male tikvice narezane na komadiće
1/2 luka,
1 češanj bijelog luka
1/4 kašikice soli
300 g riže
800 g povrtnog temeljca
60 g vrhnja za kuhanje
1,5 kašike maslaca, nasjeckani svježi peršun
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte nasjeckanu tikvicu, luk i bijeli luk. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.
Azra.ba