One mogu da se služe kao prilog ili glavno jelo, a danas vam donosimo recept za nedoljive pohovane tikvice. Jednostavno se prave, a trik je u 2 neobična sastojka koja se dodaju u smesu za poh. Reč o jogurtu i siru, a toliko su ukusne da ćete ih praviti stalno.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- 2 kašike grčkog jogurta
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 jajeta
- 100 g prezli
- 50 g brašna
Priprema:
- Isecite tikvice po dužini na kriške srednje debljine. Posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji 10-15 minuta.
- Umutite jaja, pa dodajte rendani sir, jogurt, pospite peršunom i slatkom paprikom i onda sve sjedinite. Brašno i prezle pomešajte.
- Tikvice osušite, pa uvaljajte prvo u brašno i prezle, a zatim u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju.