25. Maja 2023.

Povučena tužba bivših rukovodilaca MUP Srpske protiv Davora Dragičevića

Tužbu su podnijeli bivši ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, nekadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, te direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i bivši direktor policije Srpske Darko Ćulum.

– Niko od njih trojice nije se danas pojavio na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka iako su bili uredno obaviješteni, niti su opravdali svoje odsustvo. Sud donosi rješenje, tužba se smatra povučena – navedeno je u zapisniku sa današnjeg ročišta.

Tužioci, odnosno njihov punomoćnik, ima određen rok da se izjasni na ovo rješenje i eventualno uputi zahtjev za povratak na pređašnje stanje. Nezvanično se saznaje da to vjerovatno neće učiniti.

Tužba je podnesena u maju 2018. godine, a proširena je u novembru iste godine, piše Glas Srpske.

Od Davora Dragičevića tužbom se tražilo da isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM. Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjaluci, tokom skupova grupe “Pravde za Davida”, u kojima ih je, navodi se, prozvao da su “saučesnici u ubistvu njegovog sina” Davida (21), a koji je stradao u martu 2018. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare