11. Maja 2023.

Liga Evrope: Sudar “orlova” u Torinu; Murinjo protiv omiljenog igrača

U Ligi Evrope nas očekuje novi srpski okršaj – Juventus Filipa Kostića i Dušana Vlahovića traži prolazak protiv Sevilje Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja.

U drugom polufinalu Žoze Murinjo će sa Romom voditi bitku protiv svog omiljenog bivšeg igrača, Ćabija Alonsa koji ove sezone radi sjajan posao sa Bajerom iz Leverkuzena.

“Stara dama” protiv specijaliste za LE

Liga Evrope, polufinale:
21.00 Juventus – Sevilja
21.00 Roma – Bajer

Italijani su ove sezone privatizovali UEFA takmičenja, pa se tako pet klubova sa Apenina našlo u polufinalima tri evropska kupa.

Jedan od njih je i Juventus koji se nada da će stati na put specijalistima za LE Sevilji i boriti se za evropski trofej u jednoj od najturbulentnijih sezona u istoriji kluba.

Nakon što su ispali iz grupne faze LŠ, izabranici Maksa Alegrija su se poprilično dobro snašli u LE i na putu do polufinala su pobeđivali Nant, Frajburg i Sporting.

I to su odradili u svom tipično pragmatičnom stilu – bez da su primili pogodak iz otvorene igre u pet mečeva, a održali su i tradiciju živom, budući da su neporaženi na domaćem terenu u 12 prethodnih utakmica u ovom takmičenju.

Taj skor biće na velikom ispitu ovog četvrtka od 21 čas u Torinu.

Očekivane postave

Juventus (3-5-1-1): Šćesni – Danilo, Bremer, Sandro – Kuadrado, Fagioli, Lokateli, Rabio, Kostić – Di Maria – Vlahović

Sevilja (4-2-3-1): Bunu – Navas, Bade, Gudelj, Akunja – Geje, Rakitić – Okampos, Tores, Hil – En-Nesiri

U goste im dolazi šestostruki šampion takmičenja Sevilla koja je, izgleda, ušla u formu baš u pravo vreme.

Nije niti u Andaluziji bila jednostavna situacija ove sezone – tim naših Dmitrovića i Gudelja je usput ostala bez dvojice trenera, a to se odrazilo na rezultate u LaLigi u kojoj Sevilla drži razočaravajuće 11. mesto.

Treći po redu trener, Hoze Luis Mendilibar vodio je tim u četvrtfinalnoj pobedi nad Mančester junajtedom, nakon što su pre toga apsolvirani PSV i Fenerbahče.

A i Sevilja želi da ispoštuje jednu zavidnu tradiciju. Naime, svaki put kada bi došli do polufinala LE, na kraju bi Andalužani završili kao osvajači.

Murinjo protiv svog omiljenog igrača

Revanši (18. maj)
21.00 Sevilja – Juventus
21.00 Bajer – Roma

U drugom polufinalu Roma na Olimpiku dočekuje Bajer Leverkuzen.

Prošlogodišnji osvajač Lige konferencija stigao je do trećeg uzastopnog polufinala evro-kupova, jer su pre dve godine stali u polufinalu LE, posle debakla od Mančester junajteda 6:2.

Međutim, forma ne ide u prilog Romi – “vučica” je bez pobede u poslednje četiri utakmice Serije A.

Proteklog vikenda ih je na Olimpiku rutinski savladao Inter sa 2:0, zbog čega je Roma na pet bodova udaljena od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

A mogao bi ovo biti i posljednji ples Žozea Murinja u Romi, ako je za verovati italijanskim medijima koji ga sele u PSŽ.

Očekivane postave

Roma (3-4-2-1): Patrisio – Mansini, Kristante, Ibanjes – Zalevski, Matić, Vajnaldum, Spinacola – Pelegrini, Dibala – Ejbraham

Bajer (3-4-3): Hradecki – Kosunu, Ta, Hinkapi – Frimpong, Andrih, Tapsoba, Baker – Dijabi, Adli, Virc

Ali sigurno da bi harizmatični Portugalac voleo da okončati svoju “šljaku” u Rimu s još malo evropske srebrnine.

Na putu prema tome stoji mu bivši igrač za kojeg sam kaže da mu je jedan od omiljenih koje je trenirao i koji dobija komplimente na račun svog trenerskog rada i igre Bajera – Ćabi Alonso.

Nekadašnji sjajni vezista radi sjajan posao u Leverkuzenu, a sada ima veliku priliku da se okiti evropskim trofejem.

Na putu do polufinala Bajer je pobeđivao Monako, Ferencvaroš i Union Sen-Žiloa, a Alonso želi da promeniti posprdni nadimak “Neverkuzen” i konačno dones trofej “farmaceutima”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare