11. Maja 2023.

Serija racija u Italiji, uhapšen 61 član mafijaškog klana Ndrangeta

Više od 500 policajaca bilo je uključeno u operaciju, koja je ciljala ukupno 167 ljudi, uključujući desetine koji su trenutno u zatvoru, prenosi Bi-Bi-Si.

Osumnjičeni se terete za, između ostalog, prevaru, trgovinu drogom, infiltriranje u strukture vlasti i iznuđivanje novca od lokalnih farmera.

Prošle nedelje, više od 100 ljudi je uhapšeno širom Evrope u, kako je policija rekla, najvećoj operaciji koja je ikada sprovedena protiv Ndrangete.

Akcija je obuhvatila deset zemalja, gde je zaplenjena imovina vredna 25 miliona evra.

Jedan od navodnih šefova Ndrangete, Paskuale Bonavota, uhapšen je prošlog meseca u katedrali u Đenovi.

Stotine drugih navodnih mafijaša i korumpiranih zvaničnika su ili zatvorene ili im se tek treba suditi zbog sumnje da su umešani u porodicu Mankuzo.

Mrežu ove kriminalne organizacije čini oko 150 porodica i smatra se da je ona nadmašila Koza Nostru kao najmoćniju mafijašku grupu u zemlji, jer deluje u više od 40 zemalja širom sveta.

Italijanski i belgijski istražitelji veruju da je ta kriminalna grupa prokrijumčarila oko 25.000 kilograma kokaina između oktobra 2019. i januara 2022. i prenela više od 22 miliona evra iz Kalabrije u Belgiju, Holandiju i Južnu Ameriku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare