Postupak je jednostavan
Uzmite vrstu riže po vašem izboru, stavite onoliko kašika riže koliko imate godina (npr. 35 godina – 35 kašika).
Dobro isperite i uspite u jednu veću staklenu teglu.
Teglu napunite toplom prokuvanom vodom, zatvorite poklopcem i ostavite u frižideru preko noći.
Ujutro svu vodu iscedite. Uzmite 1 veliku kašiku tog pirinča i kuvajte koliko treba – bez soli (u drugoj, običnoj vodi).
Pojedite skuvan pirinač na tašte, poželjno do pola osam ujutro.
Preostali pirinač zalijte prokuvanom ohlađenom vodom i ostavite u hladnjaku do sledećeg jutra.
Ovu proceduru za čišćenje organizma ponavljajte svaki dan dok ima pirinča u tegli.
Postoji jedan uslov: posle uzimanja pirinča ujutro, poželjno da ne jedete i ne pijete najmanje 3 sata.
Ne zaboravljajte unositi tečnost u organizam – minimum 2 l dnevno. Najbolje – vodu i zeleni čaj.
Alo.rs