9. Maja 2023.

Kim Džong Un: Uvjeren sam u pobjedu Rusije u borbi za međunarodnu pravdu

Kako je saopšteno, Kim Džong Un je u telegramu u ime vlade i naroda Severne Koreje predsedniku, vladi i narodu Rusije srdačno čestitao Dan Pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

„Uveren sam da c´e uporni i pravedni ruski narod pod Vašim rukovodstvom i ubuduc´e postizati pobede na putu zaštite suvereniteta, dostojanstva zemlje i stabilnosti u regionu, savladavajuc´i sve izazove i pretnje neprijateljskih sila. Koristim ovu priliku da još jednom pošaljem topli borbeni pozdrav Vama, armiji i narodu Rusije, koji su odvažno krenuli u svetu borbu za ostvarivanje međunarodne pravde i zaštitu globalnog mira od nasilja i samovolje imperijalista“, naveo je Kim Džong Un.

Severnokorejski lider je, takođe, istakao neizmerno junaštvo i samopožrtvovanost ruskog naroda, koji je postigao „veliku pobedu u pravednom ratu protiv fašizma, koji je doveo u opasnost sudbinu čovečanstva“.

Prema rečima Kim Džong Una, pobeda je „tradicija svojstvena Rusiji“, a slava te „blistave“ pobede, kao i sama Rusija, „blistac´e u istoriji dugo bez obzira na protok vremena i smenu generacija“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare