9. Maja 2023.

Volodin: Dan pobjede ujedinjuje narode SSSR, a to ne da mira Vašingtonu i Briselu

„Dan pobede nas sve ujedinjuje: Ruse, Beloruse, Ukrajince, Kirgize, Jermene, Tadžike, Uzbeke, Kazahstance, Turkmene i druge narode SSSR koji su rame uz rame odbranili svet od fašizma. To ne da mira Vašingtonu i Briselu. Zato pokušavaju da izbrišu istorijsko sec´anje, zamenjujuc´i Dan pobede ‘danom Evrope’ za građane Ukrajine“, napisao je Volodin na Telegramu.

On je istakao da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji je odlučio da otkaže praznovanje Dana pobede 9. maja, podlo postupio prema onima koji su dali svoj život za oslobođenje sveta od fašizma, prema onima koji danas ne mogu da se sami zaštite.

„Predavši Ukrajince kao potrošni materijal NATO-u, kijevski krvavi režim je uništio nacionalnu kulturu, pogazio veru, zabranio ruski jezik kojim je govorila i govori vec´ina stanovništva, a sada menja istoriju. Ukrajina je postala američka kolonija. Ne može biti buduc´nosti za državu gde ne poštuju podvige i sec´anje na dede i pradede, heroje zahvaljujuc´i kojima mi živimo“, naglasio je Volodin.

On je podsetio da je Veliki otadžbinski rat pogodio svaku porodicu u Rusiji i da niko nec´e zaboraviti kakvom cenom je plac´ena ta pobeda. Volodin je ukazao da je važno sačuvati istinu o ratu za buduc´e generacije.

„Važno je da učinimo sve da sledbenici nacizma budu uništeni! Srec´an veliki praznik! Srec´an Dan pobede!“, čestitao je Volodin.
Dan pobede je čestitao i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je objavio fotografiju zastave pobede iznad Rajhstaga.

„Srec´an Dan pobede“, napisao je kratko Medvedev.
Dan pobede nad fašizmom obeležava se u znak sec´anja na 9. maj 1945. godine, kada je kapitulacijom nacističke Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare