1. Maja 2023.

Zašto Ljulj nije kažnjen? Evo odgovora!

 Odgovor je stigao nekoliko dana kasnije, pošto je Sport Klub došao u posed zvanične odluke sudije preko svojih izvora iz Evrolige.

Baš Ljulj je napravio nesportski faul, koji su sudije dosudile, nad Kevinom Panterom, da bi potom usledila opšta tuča na terenu u kojoj su učestvovali gotovo svi košarkaši dva tima. Najveću kaznu, od pet utakmica suspenzije, dobio je Geršon Jabusele, najviše zbog rvačkog zahvata nad Danteom Egzumom, dva meča propustiće Panter, a po jedan Gabrijel Dek na jednoj strani i Matijas Lesor na drugoj.

Serija se nastavlja u utorak od 20.30 u „Štark areni“, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Što se tiče Ljulja, on nije kažnjen jer, kako u odluci stoji, nije učestvovao u fizičkom obračunu na terenu.

„Pošto je gospodin Ljulj napravio nesportski faul, koji je sankcionisan na terenu, njegovo ponašanje ne potpada pod odgovornost disciplinskog sudije. Da gospodin Ljulj nije napravio nesportski faul do tuče možda ne bi došlo, ali je činjenica da on nije učestvovao u fizičkoj agresiji tokom tuče, sudije ga nisu isključile, pa samim tim disciplinski sudija nema mogućnost da ga kazni“, navodi se u odluci.Play Video

S obzirom na to da nisu samo Jabusele, Dek, Panter i Lesor učestvovali u tuči, već i većina njihovih saigrača, postavljeno je i pitanje zašto i ostali nisu sankcionisani. U izveštaju sudije se navodi da ni Real, ni Partizan, nisu doveli u pitanje zapisnik posle utakmice, osim u slučaju Džanana Muse od strane Madriđana.

„U skladu sa Članom 43. primenjena je pretpostavlja istinosti u pogledu zapisnika utakmice, kao i dodatnog izveštaja“, navodi se u objašnjenju, uz dodatak, „I dok bi zapisnik mogao da bude doveden u pitanje, iz Reala i Partizana to nisu učinili, sa izuzetkom toga da su iz Reala navdeli da gospodin Musa nije udario igrača sa brojem sedam (Pantera, prim. aut), već da je on bio udaren“.

U izveštaju se takođe navodi da je urađena detaljna video analiza događaja i da „iako je bilo fizičkog kontakta između igrača dva tima, to ne može da se okarakteriše kao fizička agresija ili pokušaj fizičke agresije, pa samim tim nije kršenje Člana 27.1(a)“.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare