29. Aprila 2023.

Šampion razbijen, igra se majstorica, Lejkersi sa +40 prošli dalje

Aktuelni šampion je bio favorit da završi posao, ali su Kingsi od početka do kraja kontrolisali utakmicu i na kraju zasluženo trijumfovali.

Sakramento je imao prednost tokom čitavog meča, uglavnom je ona bila dvocifrena, da bi susret bio prelomljen u poslednjoj deonici, tako da su gosti ostvarili ubedljivu pobedu.

Kingse su predvodili Monk sa 28 poena, sedam skokova i četiri asistencije, odnosno Foks sa 26 poena i 11 dodavanja.

Marej je dodao 15 poena i 12 uhvaćenih lopti, Uerter je ubacio 12, baš koliko i Lajls, koji je imao i devet skokova.

Kod Voriorsa najefikasniji je bio Kari sa 29 poena, pet asistencija i četiri skoka, Tompson je postigao 22, a Vigins 13, uz sedam skokova.

Sakramento je vodio sa 2-0 u seriji, ali nakon tri vezana trijumfa Golden Stejt je bio u boljem raspoloženju.

To očigledno ništa nije značilo, a majstorica je na programu u nedelju od 21.30.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su ubedljivo Memfis Grizlise rezultatom 125:85 i prošli u drugu rundu plej-ofa Zapada.

“Jezeraši” su prolaz dalje obezbedili trijumfom od 4-2 u seriji i u sledećoj rundi će igrati protiv boljeg iz duela Sakramenta i Golden Stejta, koji u nedelju igraju majstoricu.

Lejkersi su u ovoj seriji protiv Grizlisa odbranili domaći teren i ostvarili sva četiri trijumfa, izbegavši komplikacije.

Najefikasniji je bio Rasel sa 31 poenom i četiri asistencije, Džejms je dodao 22, uz pet skokova i šest dodavanja, dok je Dejvis imao učinak od 16 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Već u prvoj četvrtini domaći su stekli dvocifrenu prednost, a interesantno završna razlika zapravo je i najveća, +40.

Kod Memfisa se istakao Aldama sa 16 poena i pet skokova, Bejn je imao 15 poena i pet skokova, Džekson 14, uz četiri skoka, dok su po 10 poena ubacili Bruks i Morent.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare