27. Aprila 2023.

Moskva: Zapad stoji iza celokupnog vojnog planiranja u Ukrajini

„Zapadnjaci otvoreno izjavljuju da c´e učiniti sve moguc´e da se u najskorije vreme održi najavljena ofanziva Oružanih snaga Ukrajine. Odnosno, čak više i ne kriju da upravo oni stoje iza čitavog ovog vojnog planiranja. Ne samo taktičkog navođenja, o čemu smo više puta govorili. Sada vec´ i strateški grade celu dispoziciju”, rekla je Zaharova na brifingu.
Ona je naglasila da predstavnici zapadnih zemalja, otvoreno zahtevajuc´i da ruska strana pretrpi maksimalno velike gubitke, još jednom potvrđuju svoje direktno učešc´e u sukobu.
Ona je dodala da kijevski režim zahteva od NATO-a desetostruko povec´anje vojnih isporuka, njegovi apetiti eksponencijalno rastu.
„Rezultati sastanka kontakt-grupe za vojnu pomoc´ Ukrajini, održanog 21. aprila u Ramštajnu u Nemačkoj, očigledno su izazvali duboko razočaranje kijevskog režima. Pre neki dan je zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Meljnik, upamc´enog po neadekvatnim izjavama dok je bio ambasador u Nemačkoj, sa neskrivenom urzujanošc´u rekao je da sadašnji obim vojne pomoc´i kijevskom režimu nije dovoljan, potrebno je deset puta više. Prema njegovim rečima, partneri bi trebalo da pređu veštačke ‘crvene linije’ i za vojne isporuke izdvajaju jedan odsto BDP-a. Apetiti kijevskog režima rastu eksponencijalno”, zaključila je Zaharova.
Ukrajinske vlasti više puta su najavljivale kontraofanzivu svojih Oružanih snaga. Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je 15. aprila izjavio da kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine krenuti u najskorije vreme.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare