22. Aprila 2023.

I bogati plaču: Evo koliko se čeka na novi Ferrari

Brojni proizvođači luksuznih automobila obaraju rekorde prodaje, a među njima je i Ferari.

Kako otkriva prvi čovek kompanije, potražnja je iznad svih očekivanja. Ovo posebno važi za nove 296 GTB i Purosangue, za kojima je potražnja najveća i italijanska kompanija ima „rekordne porudžbine duboko do 2024. godine“, prenosi Rojters.

Ferari je ranije najavio da je interesovanje za novi model Purosangue toliko veliko da bi lako mogao da premaši planiranu godišnju proizvodnju od 3.000 jedinica.

U stvari, Ferari je odlučio da Purosangue ne bi trebalo da ima udeo u prodaji u rasponu od više od 20 procenata. Šef marketinga Enriko Galijera ranije je priznao da su porudžbine za ovaj model bukvalno eksplodirale nakon što je zvanično potvrđeno da će ga pokretati atmosferski motor od 6,5 V12.

Dodajmo i da će Ferari do 2026. godine lansirati 15 novih modela, a prvi električni model trebalo bi da ima premijeru 2025. godine. U isto vreme, Ferari snažno podržava napore da se održi proizvodnja modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem nakon 2035. godine, barem kada su u pitanju oni koji se pokreću na sintetička goriva.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare