20. Aprila 2023.

Lukašenko: Nacisti bi da nas uvuku u treći svetski rat

“Vidimo da nacisti, fašisti i druge destruktivne sile pokušavaju da prekroje istoriju, negiraju naš zajednički doprinos velikoj pobedi tokom Drugog svetskog rata, opravdavajući svoje zločinačke akcije i tada i danas. Kroz sukob u Ukrajini uvlače nas u treći svetski rat”, napomenuo je on danas tokom razgovora sa gradonačelnikom Sankt-Peterburga Aleksandrom Beglovim u Minsku.

Podsetio da te destruktivne struje, ranije kroz istoriju, nisu uspevale da unište ruski i beloruski narod i izrazio uverenost da im to ni danas neće poći za rukom.

U tom kontekstu je napomenuo da Moskva i Minsk treba da ojačaju Saveznu državu, “koja je danas uporište istine i slobode u Zajednici Nezavisnih Država ali i šire”.

Lukašenko je, tokom poslednjeg godišnjeg obraćanja, naglasio da se Belorusija nikada u svojoj istoriji nije suočila sa tako velikim problemima koji narušavaju njenu stabilnost i suverenitet kao što je to slučaj danas.

“U vazduhu se oseća duh promena, i svi se pitaju kakva će sutra biti naša budućnost”, rekao je tom prilikom predsednik, dodajući da će Minsk na bilo koji napad na svoju teritoriju odgovoriti monentalno i upozorivši da je “treći svetski rat na horizontu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare