16. Aprila 2023.

Petković iz manastira Draganac: Uskrs na raspetom Kosovu znači pobjedu života

Petar Petković iz manastira Draganac kod Gnjilana poručuje da država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić ulažu mnogo za srpski narod na KiM, ali da pre svega vode računa da sačuvaju mir, preko potreban i Srbima i Albancima.

Petar Petković u manastiru Draganac

“Svakako i ovde na Kosovsko Pomoravlje dolazim sa dobrim vestima, da će biti novih radnih mesta, velikih infrastrukturnih ulaganja i da će i ovde veći deo našeg stanovništa dobiti povećanja i privremene novčane madokanade”, rekao je Petković tokom posete srednjovekovnom manastiru.

Naglašava da ako je Srbija jaka, moći će mnogo više da ulaže i pomaže svoj narod na KiM.

“Važno je da nastavimoi da pomažemo i našu Eparhiju raško-prizernsku i da činimo sve da podižemo naše velelepne manastire jer tamo gde je crkva, tamo gde je država, tamo i opstaje naš narod”, podvukao je Petković.

Episkop Teodosije: Danas su naša srca ispunjena vaskršnjom radošću

U manastiru Draganac, u prisustvu više stotina vernika, Petkovića je sa saradnicima dočekao vladika novobrdski Ilarion, a poseti se potom pridružio i episkop raško-prizrenski Teodosije.

“Danas su naša srca ispunjena vaskršnjom radošću u svim našim manastirima i crkvama, a tim jasno potvrđujemo i šaljemo poruku ko smo danas, ono što smo nekada bili i ono što je najvažnije ko ćemo biti. U Gračanici, Dečanici i Dragancu veliki broj naših vernika, naročito dece, prisustvovao je ponoćnim liturgijama. Naše srce danas ispunjava i poseta nama dragaog drektora Knacelarije za KiM Petra Petkovića sa sradnicima i time svi zajedno sabrani šaljemo poruku da smo jedinstveni i da znamo koji je naš cilj. To naše jedinstvo ogleda se oko vaskrslog Hrista, naših svetinja i našem svetom Kosovu i Metohiji”, poručio je episkop Teodosije.

Petar Petković je sinoć prisustvovao ponoćnoj Vaskršnjoj liturgiji koju je u manastiru Visoki Dečani služio iguman Sava Janjić sa sveštenstvom.

Foto:Tanjug

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare