15. Aprila 2023.

Zapaljena tri vozila na sjeveru Kosova i Metohije

“Oko 2 sata ujutru, podmetnut je požar na dva automobila srpskih registarskih oznaka. Na automobilima su manja oštećenja, a kosovska policija je obavila uviđaj”, izjavio je Eljšani.

Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani Bljerim Velja napisao je na Tviteru da se “nastavlja kriminalna kampanja paljenja automobila na severu Kosova”, navodeći da su zapaljena tri automobila.

On je optužio, kako je naveo, ilegalne strukture Srbije da “ciljaju lokalne Srbe za koje misle da sarađuju sa kosovskim institucijama” i dodao da će svaki počinilac biti priveden pravdi”. On nije precizirao čiji su automobili zapaljeni, niti koje su im bile registarske tablice.

Kosovska policija potvrdila je da su na severu Kosova noćas izgorela još tri automobila, ali i navela da vozila nisu registrovana na “RKS” tablice, prenosi Reporteri.

Kako je saopštila Kosovska policija, državljanin srpske nacionalnosti prijavio je noćas u 03.10 časova da su tri njegova automobila zahvaćena vatrom. Kako je saopštila policija, vozila nisu registrovana na “RKS” tablice.

“U 03:10 časova policiju je obavestio državljanin Kosova srpske nacionalnosti da je u Lešku kod Leposavića vatra zahvatila tri njegova automobila (nemaju ‘RKS’ registarske tablice). Policija je izašla na lice mesta i pokrenula slučaj paljenja automobila”, sa opštio je portparol policije Bajram Krasnići.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare