13. Aprila 2023.

Na koga će Partizan u Top 8: Ne propustite rasplet u Evroligi

Od prošlog petka znamo da će Srbija u ovom delu takmičenja imati predstavnika, jer je Partizan našao mesto među osam najboljih, ali se i dalje ne zna ko će mu biti rival.

E, odgovor na to pitanje saznaćemo u petak od 20.30 sati posle duela crno-belih sa Panatinaikosom. Naravno, samo uz prenos na Sport klubu.

Tim Željka Obradovića u poslednje vreme deluje praktično kao kaznena ekspedicija, budući da je dobio tri od četiri najbolje ekipe Evrolige u poslednja četiri kola.

Pred crno-belima su tako pali Olimpijakos, Real i Monako, dok je jedini poraz upisan protiv Barselone. I to je jedan od razloga zašto ćemo tim iz Humske gledati u borbi za fajnal-for.

E, sad, važno je pitanje i ko će mu biti na putu do završnog turnira, koji se ove godine održava u Litvaniji. Opcija je više i ništa se neće znati do samog kraja.

Ono što se sada zna, jeste da će Partizan, šta god da uradi protiv Panatinaikosa, sigurno biti sedmi, jer Žalgiris i Baskonija ne mogu da ga preskoče. Ali, isto tako se zna i da može da napreduje za poziciju, možda i dve. Samo, za tako nešto moraju da se poklope rezultati.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mečevi koje će crno-beli pomno pratiti igraju se u četvrtak – od 19 sati će Fenerbahče gostovati Crvenoj zvezdi, dok će od 20.05 Makabi ugostiti Real.

Na tim utakmicama će košarkaši i navijači Partizana priželjkivati pobede Zvezde i Reala, jer bi u toj situaciji, pod uslovom da slave u poslednjem kolu, mogli da budu peti. A to im u plej-ofu donosi Monako.

Ako Partizan pobedi, a trijumfe ostvare i Fenerbahče i Makabi – završiće kao sedmi, dok će šesti na tabeli biti u slučaju pobede protiv “zelenih”, ali i pobede jednog od dva konkurenta za petu poziciju (Fener ili Makabi).

Kao što rekosmo, peto mesto u plej-ofu donosi za rivala Monako, šesto – Barselonu, a budu li crno-beli sedmi, na crtu će Olimpijakosu ili Realu.

Kada je reč o drugom srpskom predstavniku, Crvenoj zvezdi, ona nije uspela da se domogne mesta u Top 8, budući da je sve šanse izgubila tri kola pre kraja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Stiče se utisak da je došlo do kasnog buđenja, budući da su ubeležene četiri vezane pobede – protiv Valensije, Baskonije, Asvela i na kraju Olimpijakosa.

Jednostavno, rivali su previše umakli, pa ni ta serija pobeda nije mogla da garantuje povratak u trku. Šansu je četa Duška Ivanovića izgubila mnogo ranije, kada je gubila neke dobijene utakmice, poput onih protiv Panatinaikosa i Bajerna, ili kad je doživela šamar kod kuće protiv Albe. Sve te kikseve takmičenje poput Evrolige ne prašta.

Napomenimo i to, kolo pre kraja poznato je šest od osam učesnika plej-ofa, a za poslednja dva mesta se bore Fenerbahče, Baskonija i Žalgiris. I, naravno, rasplet ligaškog dela Evrolige možete da pratite samo uz Sport klub.

Ukoliko nemate pristup SBB mreži, ne propustite Evroligu gde god da se nalazite u Srbiji uz Total TV uslugu. U toku je akcija svih Total TV paketa – narednih 10 meseci po 499 dinara, uz ugovornu obavezu na 24 meseca. Novi korisnici Total TV Ekstra i Total TV Premium paketa dobijaju promotivno i Pink paket kanala za vreme trajanja ugovorne obaveze.

Najbolja evropska košarkaška takmičenja, Evroliga i Evrokup narednih pet sezona emituju se na Sport klub kanalima koji su dostupni od Total TV Extra paketa.

Evroliga, 34. kolo

Četvrtak:
19.00 Alba – Asvel
19.00 Crvena zvezda – Fenerbahče
20.00 Olimpijakos – Baskonija
20.05 Makabi – Real Madrid
20.45 Virtus – Milano

Petak:
19.30 Efes – Monako
20.30 Barselona – Valensija
20.30 Bajern – Žalgiris
20.30 Partizan – Panatinaikos

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare