10. Aprila 2023.

Stanivuković: Banjaluka dobija još tri kružna toka

On je poručio da su to kružne raskrsnice na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića, odnosno kod “Audi servisa”, kao i izgradnja kružne saobraćajnice na ukrštanju ulica Krajiših brigada i Ranka Šipke kod “Čajeveca”.

– Još jedna kružna raskrsnica koja je važna, a koja će biti izgrađena u narednom periodu, jeste ona na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita – istakao je Stanivuković.

Čubrilović je uputio podršku za realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u realizaciju pomenutih projekata, sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture.

– Uz zajednički dogovor i saradnju neophodno je nastaviti infrastrukturno ulaganje na teritoriji grada, rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca. Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulažu značajna sredstva u razvoj najvećeg grada Srpske, te će i u narednom periodu podržati projekte koji će unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu na području grada Banjaluka.

Postoji spremnost za saradnju i veoma je važno da postoji saradnja republičke i gradske vlasti kada je riječ o realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata – rekao je Čubrilović.

Milan Dakić, v.d. direktor preduzeća “Putevi RS”, istakao je da infrastrukturni projekti u Banjaluci imaju perspektivu razvoja i kontinuitet i da postoji potreba za dodatnom izgradnjom kružnih raskrsnica na području Banjaluke, te da će preduzeće “Putevi Republike Srpske” u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i gradskom administracijom nastojati da u što kraćem periodu započne realizaciju navedenih projekata.

Foto: GU Banjaluka

srpskacafe.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare