7. Aprila 2023.

Srbinu privedenom na Jarinju određen pritvor, tereti se za napad na službeno lice

Pripadnici tzv. kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga, navodi se u saopštenju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je odmah angažovala advokata uhapšenom Todoroviću.
„Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od 12, osam i pet godina, i to na slavu“, dodaje se u saopštenju.
Todoroviću određen pritvor, tereti se za napad na službeno lice
Todoroviću je određen pritvor u trajanju od 48 sati, potvrdio je za Tanjug advokat Miloš Delević.
„Todorović se tereti za napad na službeno lice, biće sutra izveden pred sudiju i očekujem da mu bude određen pritvor u trajanju od 30 dana. Kao njegov branilac, ponudiću sutra neke alternativne mere, kako ne bi došlo do jednomesečnog pritvora“, rekao je Delević.
Oglasila se i tzv. kosovska policija koja je potvrdila da je Nikola Todorović priveden na administrativnom prelazu Jarinje oko 16:30 časova.
Kako je saopšteno, Todorović navodno nije posedovao odgovarajuća dokumenta za ulazak na takozvano Kosovo.
„Nakon što mu je uskraćen ulaz u našu zemlju, osumnjičenom N.T. (rođen 1981, državljanin Srbije) počeo da vređa policajce koji su bili na službenoj dužnosti na graničnom prelazu. Od osumnjičenog je zatraženo da potpiše dokument/rezoluciju o odbijanju ulaska na Kosovo, koju je odbio da potpiše i tom prilikom napao jednog od oficira kome je naneo telesne povrede“, saopšteno iz policije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare