6. Aprila 2023.

Probaj proljetni pileći paprikaš gotov za pola sata

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 sitni crni luk sjeckani
  • 450 g pilećih bataka bez kostiju i kože
  • 225 g mladog krompira
  • 2 šolje pilećeg temeljca
  • 3-4 šolje isjeckanog proljećnog zelenila
  • 1 šolja mladog graška
  • 1 veza mladog luka – isječenog
  • 2 kašike pesta
  • 1 kašika svježeg začinskog bilja poput peršuna, timijana, vlasca ili ruzmarina, nasjeckanog

Priprema:

Zagrij ulje u velikom loncu. Dodaj nasjeckani luk i dinstaj dok ne omekša. Začini piletinu solju i biberom, a zatim je dodaj u šerpu; kuhaj dok ne porumeni sa svih strana.

Umiješaj temeljac i krompir; pusti da proključa. Poklopi i dinstaj 25 minuta, ili dok krompir ne omekša, a piletina ne bude skuhana.

Umiješaj proljetno zelje, grašak, mladi luk i svježe začinsko bilje; pa opet pusti da proključa. Poklopi i kuhaj još 5 minuta ili dok grašak ne bude kuhan. Umiješaj pesto, limunovu koricu i sok po ukusu i začini solju i biberom prije serviranja.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare