4. Aprila 2023.

Medvedev “prijeti” Novaku: Već sam ga pobijedio

Izostanak Rafaela Nadala, osvajača 11 titula u kneževini, kao i drugog reketa sveta, Karlosa Alkarasa, trebalo bi da olakša posao broju jedan, ali ne misle baš svi tako.

Iako Danil Medvedev nije veliki specijalista za igru na šljaci, Rus je u odličnoj formi.

Ima od početka sezone skor 29-3, četiri osvojene titule, poslednju je uzeo proteklog vikenda u Majamiju i pun samopouzdanja stiže u Monte Karlo.

Iako se često šali na račun svoje igre na najsporijoj podlozi, veoma je ozbiljan kada kaže da ga ne plaše okršaji sa najboljim igračima na šljaci.

Znam da mogu da odigram dobro i na šljaci. Novaka sam jednom pobedio baš na toj podlozi. Zapravo, te 2019. dobio sam u Monte Karlu i Novaka i Cicipasa, dakle dvojicu na istom turniru. To je prilično veliko dostignuće na šljaci“, kaže Medvedev.

Rus ipak priznaje da mu je sasvim drugačije kada igra na šljaci.

Na tvrdoj podlozi poput ove u Majamiju dešavalo mi se da imam osećaj da nisam igrao najbolji tenis, ali sam uspevao da pobedim. Šljaka je teža za mene, ako tamo nisam igrao najbolje, lakše sam gubio mečeve. Tako da se nadam da ću biti na najboljem nivou u sezoni turnira na šljaci“, zaključio je Medvedev.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare