3. Aprila 2023.

Bitka za Jadran: Partizan oslabljen u Železniku, Mega čeka Zvezdu

Prvi će na parket izaći igrači Budućnosti i Mornara koji će se od 16.00 časovas astati na parketu dvorane “Morača” u Podgorci, a zatim će na programu biti dva duela srpskih ekipa.

Najpre će se od 18.00 časova sastati Mega MIS i Crvena zvezda, a dva sata kasnije u Železniku igraju FMP i Partizan.

ABA liga, 24. kolo:
16.00 Budućnost – Mornar
18.00 Mega – Crvena zvezda
20.00 FMP – Partizan

Utorak:
19.00 Cedevita Olimpija – Studentski centar

Petak:
Split – Borac 113:99
MZT – Zadar 84:80


Nedelja:
Igokea – Cibona 81:67

Mečevima u Beogradu nastavlja se borba za prvo mesto u regionalnom takmičenju pred početak plej-ofa, a košarkaši Partizana za sada imaju prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, koja u duelu protiv Mege ima imperativ pobede kako bi nastavila trku sa večitim rivalom.

Igrači trenera Duška Ivanovića su protekle nedelje eliminisani iz Evrolige, ali su trećom uzastopnom pobedom u elitnom takmičenju pokazali da su se vratili u sjajnu formu pred završnicu sezone.

“Ponoviću sve ono što sam rekao i u najavi prve utakmice sa ovim timom, posebno to važi sada kada je ova ekipa i rezutatima pokazala da ima kvalitet uz mladost i talent koji smo potencirali pred najavu prve utakmice. Sada uz taj kvalitet imaju i samopouzdanje, ostalo se nije promenilo igraju brzo u tranziciji sa puno kontranapada, i recept ostaje isti, čvrsto i zasutaviti ih jer i mi želimo da nastavimo našu seriju”, 
rekao je Ivanović.

S druge strane, Partizan u Železnik stiže kao lider regionalnog takmičenja i kandidat za plej-of Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića je pre samo nekoliko dana srušila veliki Real Madrid, ali ga čeka novi ispit jer nema pravo na kiks ukoliko želi prednost domaćeg terena u plej-ofu regionalnog takmičenja.

“Izuzetno važna utakmica za nas. Posle serije utakmica u Evroligi, okrećemo se ka ABA ligi. Imamo danas trening i sutra pre podne ćemo imati da da se pripremimo za taj meč i da probamo da nastavimo da igramo na nivou kako smo igrali u poslednje vreme. Bez Lesora smo, ali to je prilika za ostale igrače
“, poručio je Obradović.

Partizan će u Železniku biti oslabljen jer je lišen usluga suspendovanog Matijasa Lesora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare