Sa ovim receptom nema greške.
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 3 veća krompira
- 2 kasika paradajz pire
- voda
- 2 lovorova lista
- so, biber
- 4 batka
- 1 belo meso
- 3 kašike ulja
- malo ulja
Recept za njoke:
2 jaja
5 kasika brasna
2 kasike griza
1 dl mineralna voda
Priprema:
Iseckajte povrće i dinstajte ga sa malo ulja i vode. Batake, isečeno meso i lovorov list dodajte u povrće zajedno sa malo vode i paradajz pireom. Posolit ei pobiberite po želji. Ostavite na srednjoj vatri da se krčka. Po potrebi dodavati vode.
U međuvremenu pripremite njoke – uzmutite jaja, dodajte brasno, griz i pomalo dodavati vodu. Ostavite da odstoje 15 minuta, pa kašikom ih vadite i lagano spuštajte u paprikaš.
Paprikaš je gotov kad se meso lagano odvoja od kostiju i kada knedle nabubre i isplivaju na površinu!