30. Marta 2023.

Preukusan ručak: Pileći paprikaš sa njokama

Sa ovim receptom nema greške.

  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 3 veća krompira
  • 2 kasika paradajz pire
  • voda
  • 2 lovorova lista
  • so, biber
  • 4 batka
  • 1 belo meso
  • 3 kašike ulja
  • malo ulja

Recept za njoke:

2 jaja
5 kasika brasna
2 kasike griza
1 dl mineralna voda

Priprema:

Iseckajte povrće i dinstajte ga sa malo ulja i vode. Batake, isečeno meso i lovorov list dodajte u povrće zajedno sa malo vode i paradajz pireom. Posolit ei pobiberite po želji. Ostavite na srednjoj vatri da se krčka. Po potrebi dodavati vode.

U međuvremenu pripremite njoke – uzmutite jaja, dodajte brasno, griz i pomalo dodavati vodu. Ostavite da odstoje 15 minuta, pa kašikom ih vadite i lagano spuštajte u paprikaš.

Paprikaš je gotov kad se meso lagano odvoja od kostiju i kada knedle nabubre i isplivaju na površinu!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare