10. Marta 2023.

Real odbio predlog UEFA

Na stadionu u Sen Deniju prošlog maja bio je pravi haos i brojni navijači oba kluba, iako sa uredno kupljenim ulaznicama, nisu mogli da uđu na stadion.

UEFA je u utorak objavila da će implementirati novu šemu refundiranja troškova navijačima, ali to je naišlo na odbijanje iz Madrida.

Real je u saopštenju naveo da se nadao da će mere UEFA biti adekvatne nalazima eksperata u istrazi i da će na odgovarajući način kompenzovati sve oštećene strane.

Iz Madrida poručuju da smatraju da je plan UEFA nedovoljan jer se koncentrisao samo na refundiranje troškova kupljenih karata i da se ne odnosi na volju da se navijači, koji su pretrpeli posledice nereda oko stadiona, mentalno i fizički, adekvatno obeštete shodno zakonima.

“Naš klub smatra da je predlog UEFA nedovoljan. Uvereni smo da su ova rešenja u skladu sa ozbiljnošću situacije, obimom pričinjene štete i odgovornošću UEFA. Iz tog razloga, Real je odlučio da ne sarađuje sa UEFA u ovom postupku i zahteva od UEFA da preuzme potpunu odgovornost”, stoji u saopštenju Reala.

Sa stadiona “Santjago Bernabeu” svedoče da su navodi iz istrage naveli da je UEFA najodgovornija za sve propuste i poručili da nisu spremni da sarađuju sa UEFA u ovom limitiranom predlogu refundiranja troškova, te da će podržati sve navijače koji budu želeli da tuže UEFA.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare