10. Marta 2023.

Putin čestitao Si Đinpingu: Dragi prijatelju, pobjeda je potvrda ispravne politike!

“Dragi prijatelju, iskreno Vam želim nove uspehe u Vašoj predsedničkoj ulozi u korist kineskog naroda, a takođe dobro zdravlje i blagostanje”, poručio je Putin.

Putin je kazao da je to potvrda da je Si Đinpingova politika do sada bila ispravna i da ima veliku podršku nacije kada su u pitanju dalji socijalno-ekonomski razvoj Kine i odbrana nacionalnih interesa.

“Rusija veoma ceni Vaš lični doprinos jačanju sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje naše dve države. Uveren sam da ćemo, ukoliko nastavimo da zajedno sarađujemo, uspeti da obezbedimo jednu plodnu saradnju u najrazličitijim sferama”, ocenio je ruski predsednik i dodao da će Moskva i Peking i dalje nastaviti da koordinišu zajedničke akcije koje se tiču najbitnijih regionalnih i globalnih pitanja.

Podsetimo, kineski lider danas je po treći put izabran za predsednika Kine, čime je ušao u istoriju kao jedina osoba koja je tri puta bila izabrana za ovu funkciju. Na izborima nije bilo ni jednog drugog kandidata, a odluka je doneta jednoglasno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare