10. Marta 2023.

Partizan nije uspio da zaustavi zahuktalu Olimpiju

Evroliga, 28. kolo
Olimpija Milano – Partizan 76:62
(13:19, 17:10, 19:17, 27:16)
Hala: Mediolanum Forum (Milano)
SudijeOlegs Latiševs (Letonija), Emilio Peres (Španija), Hju Tepenije (Francuska)

Igrači Etorea Mesine možda nisu imali bučniju podršku uprkos tome što se igralo u Mediolanum Forumu, ali zato jesu do šestog uzastopnog trijumfa u kontinentalnom takmičenju i druge pobede u međusobnim susretima sa crno-belim nakon što su slavili i u Beogradu.

Do trijumfa ih je predvodio Bili Beron sa 14 poena (1/4 za dva, 3/7 za tri) uz tri skoka. Brendon Dejvis je dodao 12 i tri skoka, a dvocifren je bio još i plejmejkerski duo Nejpir-Pengos sa po 10.

Kod Partizana se istakao Kevin Panter sa 15 poena (5/8 za dva, 0/3 za tri), pet skokova i tri asistencije. Lesor je imao 11 uz šest skokova, a Egzum i Naneli su dodali po 10.

Meč su na kraju odlučile izgubljene lopte kao i u prvom meču. Partizan ih je imao šest više (12-18), a zabrinjavajuć je bio i protok lopte u napadu. O tome svedoči i samo osam asistencija Partizana, od čega su do tri stigli u poslednjih pet minuta kada je pitanje pobednika odlučeno.

Uvodna dva minuta su nam dala povoda da naslutimo kako će izgledati susret. Nagledali smo se promašaja na obe strane sve dok Kevin Panter nije uzeo stvari u svoje ruke.

Kapiten Partizana je protiv bivšeg tima postigao uvodnih sedam poena svoje ekipe i bio je najzaslužniji za rano vođstvo od 10:2.

Do kraja uvodnih 10 minuta Partizan je imao i +9 nakon trojke Džejmsa Nanelija, ali se igra u napadu raspala u drugoj deonici.

Partizan je nakon poena Janisa Papaetrua u prvoj polovini drugog kvartala imala sušni period od gotovo puna četiri minuta tokom koje protivnik pravi seriju 8:0 i stiže do izjednačenja.

Čak su i poveli kada je Bili Beron pogodio prvu trojku u poslednjem minutu prvog poluvremena, a pre toga je promašio svih pet šuteva iz igre. Generalno, oba tima su veoma loše šutirala (Olimpija 3/16 za trim Partizan 1/6).

Evroliga, 28. kolo:
Alba – Virtus 74:96
Žalgiris – Asvel 85:67
Olimpijakos – Bajern 102:74
Olimpija Milano – Partizan 76:62
Real Madrid – Valensija 95:91Petak
18.30 Anadolu Efes – Makabi
18.45 Fenerbahče – Barselona
20.00 Panatinaikos – Crvena zvezda
20.30 Baskonija – Monako

Treći kvartal je obeležila rezultatska „klackalica“ nakon što je Dante Egzum trojkom u ranoj fazi doneo novo izjednačenje. Možda je Partian mogao da iskoristi momentum kada je Ledej realizovao 2+1 za 38:41, ali nije.

Većim delom su se dva tima sa linije za slobodna bacanja smenjivala u vođstvu sa linije za slobodna bacanja, a možda i presudni momenat meča se dogodio u poslednjim sekundama treće deonice kada je Šabaz Nejpir pogodio trojku za 39:36.

Kao da je taj koš nekadašnjeg NBA košarkaša u potpunosti promenio odnos snaga na terenu. Od tog trenutka kreće serija Olimpije 15:0 kojom je i odlučen krajnji ishod ovog susreta.

Olimpija je od tima koji je do poslednjeg kvartala imao najveću prednost od tri poena stigao do ogromnih 14. Egzum je prekinuo post crno-belih od četiri minuta bez koša sa linije za slobodna bacanja i potom trojkom vratio zaostatak na jednocifren.

Učinilo se tada da bi Partizan možda i mogao da se vrati u meč, ali je svaku nadu ubrzo ugasio Bili Beron jednom od nekoliko trojki i generalno poena koje su domaći igrači postigli uz zvuk sirene.

Na kraju je presudio fond raspoloženih igrača koje je na raspolaganju imao Etore Mesina, a izostali su poeni u prvom poluvremenu raspoloženog Kevina Pantera koji je u nastavku imao samo četiri.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare