8. Marta 2023.

Zvezda protiv šampiona traži izlazak iz krize

Ekipa Duška Ivanovića ovaj susret dočekuje posle poraza od Cibone u ABA ligi, ali i posle dva vezana neuspeha u elitnom takmičenju od Albe i Bajerna.

Tim porazaima crveno-beli su otežali put do plej-ofa, a u Beograd stiže dvostruki uzastopni šampion Evrope, koji trenutno ima skor 13-12.

“Igramo protiv ekipe koja je evropski prvak. To je kompletna ekipa sa košarkašima, koji igraju jedan na jedan, igraju pik en rol, odlično šutiraju… Mislim da u ovoj situaciji više sebe moramo da gledamo. Da igramo sa samopouzdanjem i agresivnošću, koje smo imali ranije i onda da vidimo… Još imamo realne šanse za “plej-of”. Ali da bismo imali te realne šanse, moramo da počnemo da pobeđujemo”, rekao je trener Zvezde Duško Ivanović.

Crveno-beli imaju učinak od 11 trijumfa i 15 poraza, a susret u Pioniru biće i debi Fakunda Kampaca pred domaćim navijačima u Evroligi.

“Svesni smo toga, da je to prošlost i da takav pristup igri nikada više ne sme da se ponovi. Mi možemo da izgubimo, ali jedan igrač Zvezde mora da ima drugačiji pristup. I zbog naših navijača čiju veličinu još jednom moram da istaknem. Posle takvog poraza su nas podržali. Mislim da ponekad neko treba da te ‘lupi malo šamarčinom’, da se osvestiš, da vidiš gde si. A ne da si gore, nego da stojiš čvrsto na zemlji”, istakao je Ivanović .

Bek Crvene zvezde Luka Vildosa veruje da će njegov tim baš protiv Efesa uspeti da se vrati na pobednički kolosek.

“Imali smo dobar zajednički razgovor nakon nedeljne utakmice. Nastavićemo da se borimo, da se držimo naših osnova I vratićemo se. Igrali smo grozno, ali nismo bili uopšte u elementu. U Evroligi igrali smo dobro protiv Albe prvo poluvreme, drugo je bilo baš loše, a protiv Bajerna gotovo celu utakmicu… Imamo dobar tim, imamo odličan stručni štab i našeg trenera koji nam kaže da ostanemo mirni. Ovde smo da pobedjujemo i bićemo ok. Radimo naporno I bićemo dobro”, rekao je Vildosa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare