7. Marta 2023.

Ten Hag “mučio” igrače sramotom sa Enfilda

Posle sloma na Enfildu (7:0) u derbiju sa Liverpulom, za Erika ten Haga je najbitnije kako da vrati ekipu u normalu za nastavak sezone i bitku na tri fronta.

Ostrvski mediji prenose da je Holanđanin bio toliko ljut na igrače posle meča, da im nije dozvolio da progovore ni reč u svlačionici.

On je bio jedini koji je pričao o meču, a u toj tišini je terao igrače da slušaju kako se fudbaleri Liverpula raduju u domaćoj svlačionici.

Nepunih 15 sati posle poraza, igrači su morali da dođu na trening oporavka u trening centar u Karingtonu.

Ten Hag je došao dva sata pre svih, a izvori iz kluba kažu da je potom okupio igrače i održao im kraći govor, gde je tema bila kako se oporaviti os svega.

Ono što se desilo ne poništava sve dobro što smo uradili u sezoni“, bila je poruka Ten Haga igračima.

On im je rekao da moraju da budu ljuti na sebe kako bi ispravili propuste, pričao im je o važnosti toga da ne budu depresivni i da ne gube samopouzdanje.

Takođe, rekao je i da bi moglo da im bude bolje posle serije razgovora sa Rajnerom Joersom, sportskim psihologom kog je Ten Hag doveo u klub.

Zvanično, nije bilo reprize meča, ali je Holanđanin odabrao određene video klipove koje je prikazivao igračima kako bi u njima izazvao ljutnju.

Problem je što ponovo nema vremena da adekvatno pripremi utakmicu jer je meč sa Špancima na programu već u četvrtak.

Ten Hag je na početku sezone, posle poraza od 4:0 protiv Brentforda, zajedno sa igračima trčao 13,9 kilometara, jer su za toliko pretrčali manje od protivnika.

Sada nije primenio tako nešto, jer je svestan da je ekipa od povratka sa Svetskog kupa odigrala ubedljivo najviše mečeva (21) i svestan je da i faktor fizičkog i mentalnog zamora u ovakvom debaklu ne treba zanemariti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare