2. Marta 2023.

Hrvati na udaru nakon brukanja Sautemptona

“Sveci” su eliminisani iz FA Kupa porazom od četvrtoligaša Grimzbija 2:1 na svom terenu.

Ovaj poraz je tim gori što je stigao od tima koji nije čak ni najbolji četvrtoligaš, već je na čak 15 bodova od pozicije koja vodi u treći rang engleskog fudbala.

Igrači i četiri hiljade navijača gostiju slavili su u delirijumu istorijski trijumf.

Grimzbi je postao četvrti klub u istoriji iz ovog ranga koji je došao do četvrtfinala najprestižnijeg Kup takmičenja na svetu i tek drugi u poslednje 33 godine.

Četvrtoligaš je i do Sautemptona izbacivao samo klubove iznad svog ranga, ali naravno da skalpovi tri trećeligaša i jednog drugoligaša nisu odjeknuli senzacionalno kao ovaj premijerligaški.

Istorijskom debaklu Sautemptona velik doprinos, ali u lošem smislu, dala su njegova dva Hrvata, piše Indeks.

Duje Ćaleta-Car i Mislav Oršić poslednji put su nastupili 24. januara, nakon čega ih je otpisao i bivši trener Nejtan Džons, a čini se za sada i aktuelni Ruben Seles.

Uvrstio ih je u utakmicu protiv niželigaša u Kupu, u kojem se inače daje prilika onima koji su u drugom, ili poput hrvatskog dvojca, u trećem planu.

Međutim, DĆC i Oršić je blago rečeno nisu iskoristili. U izveštajima engleskih medija su među najgore ocenjenim igračima Sautemptona.

Duje Ćaleta-Car je skrivio penal iz koga je Grimsbi postigao gol za 2:0. Pred kraj je, doduše, pogodio za smanjenje poraza, ali to mu niko od Engleza ne uzima kao olakšavajuću okolnost.

“Hempširlajv” mu je da mizernu ocenu 3 od mogućih 10 uz objašnjenje: “Skrivio je penal nepotrebnim povlačenjem suparnika za dres i onda ga zatim za svaki slučaj još i udario sa leđa. Nakon toga je postigao gol, ali slabi su to uteha i iskupljenje”.

Mislav Oršić dobio je jednako lošu ocenu uz napomenu: “Zamalo je postigao gol dobrim šutem u 20. minuti, ali osim toga je bio nevidljiv u tek petom nastupu za klub i zamenjen je već u 59. minutu”.

Donedavno najbolji igrač Dinama početkom godine prešao je u Sautempton uz odštetu koja može biti i do 8 miliona evra, ali sva je prilika da će se ispostaviti kao veliki promašaj “svetaca”.

Protiv Grimsbija je dobio priliku nakon što je od prethodnih pet utakmica na jednoj bio neiskorištena zamena, dok na preostale četiri nije bio ni u protokolu najgoreg tima Premijer lige.

BBC je takođe bio jako kritičan prema hrvatskom dvojcu Sautemptona. Potez kojim je DĆC skrivio penal naziva neobjašnjivim i dao mu je ocenu 3,31, po kojoj je tek deseti u ekipi.

Oršić je prošao još gore – dobio je 3,29.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare