2. Marta 2023.

“Večiti” protiv Nijemaca, debi Kampaca i prilika za revanš crno-belih

Zvezda će protiv Bavaraca biti jača za Fakunda Kampaca, koji je konačno registrovan i debitovaće za crveno-bele u elitnom takmičenju, ali bez povređenog bez kapitena Branka Lazića kojeg neće biti barem dve nedelje.

Crveno-beli su trenutno na 13. poziciji sa skorom 11-14, dve pobede daleko od zone plej-ofa.

“Bajern je borben tim, ima igrače koji su polivalentni. Napadaju niski post, igraju pik-end-rol, igraju izuzetno brzo. Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da verujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom”, izjavio je Ivanović za klupski sajt.

Kapiten Bajerna Vladimir Lučić smatra da je ovo “biti ili ne biti” utakmica za Crvenu zvezdu.

Posle poraza od Albe, Zvezdi je svaka utakmica ‘pobedi ili umri’. Igrači Zvezde se neće osećati kao gosti u Minhenu, jer će imati kao i Partizan, veliku podršku navijača. Radujem se takvoj atmosferi i verujem da možemo da slavimo. Ovo je kao rođenom Beograđaninu poseban meč za mene. Tako je od detinjstva, tako će biti do kraja karijere“, istakao je Lučić.

Od 21 čas će na parket hale “Aleksandar Nikolić” istrčati košarkaši Partizana koji se sastaju sa drugim nemačkim predstavnikom, ekipom Albe.

Crno-beli su trenutno na šestom mestu u elitnom takmičenju sa skorom 13-12 i pobeda bi značila veliki korak prema plej-ofu.

Trener Željko Obradović izjavio je da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u prvom kolu u Berlinu, gde je Alba ubedljivo pobedila 100:84.

“Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanredno u poslednjem kolu Evrolige (pobedili Zvezdu u Beogradu, prim. aut). Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju”, izjavio je Obradović za klupski sajt.

Pred meč su stigle i lepe vesti za crno-bele, a to je da se centar Balša Koprivica vratio treninzima.

“Koprivica je dobio dozvolu da može da dolazi da gleda treninge. Njegovi rezultati su mnogo bolji. Daleko je od toga da počne da trenira. I kad bude počeo to će biti veoma kontrolisano, ali to su pitanja za našeg doktora”, rekao je trener Partizana Želimir Obradović.

Evroliga, 24. kolo

Četvrtak
19.00 Barselona – Žalgiris
19.00 Bajern – Crvena zvezda
20.00 Panatinaikos – Efes
21.00 Monako – Makabi
21.00 Partizan – Alba

Petak
18.45 Fenerbahče – Virtus
20.00 Asvel – Real
20.30 Baskonija – Valensija
20.30 Olimpija Milano – Olimpijakos

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare