1. Marta 2023.

Evo kako možete da zamaglite svoju kuću na Google Street View servisu

Google je počeo da bluruje lica i registarske oznake automobila, a s godinama je poboljšao svoje opcije za očuvanje privatnosti pa sada ljudi mogu da zamagle i svoje kuće na Google Street View.

Vrlo lako možete zamagliti svoju kuću

Google alati pomažu ljudima da istraže druga mesta i uživaju u virtuelnim šetnjama različitim područjima širom sveta. Nažalost, Google je na teži način naučio da su njihovu besplatnu uslugu koristili i kriminalci kako bi organizovali krađe i nanosili štetu drugima.

Međutim, smislili su rešenje za to. Ako se plašite internet špijuna i uhoda, ne želite da stranci gledaju vaš dom ili jednostavno ne želite da na Googleu postoji slika vašeg doma, veoma jednostavno možete zamagliti svoju kuću na Google Street View servisu.

Foto: Profimedia

Proces je ovakav:
1. Idite na Google Maps i unesite svoju kućnu adresu
2. Uđite u Street View tako da malu žutu ikonu u obliku čoveka (koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana) povučete pred svoju kuću
3. Kada se vaša kuća prikaže na ekranu, kliknete “prijavi problem” u gornjem levom uglu ekrana
4. Centrirajte crveni okvir na svoj dom, odaberite “moja kuća” i zatražite blurovanje
5. Napišite zašto želite da vaš dom bude zamagljen (na primer, ako ste zabrinuti za svoju bezbednost)
6. Unesite svoju imejl adresu i kliknite “pošalji”.

Nakon što pošaljete zahtev, trebalo bi da primite povratni imejl od Googlea s napomenom da je problem koji ste prijavili u procesu obrade i da će vam poslati poruku kada zahtev bude rešen. Važno je znati da, kada jednom zamaglite svoju kuću na Street Viewu, to je trajno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare