1. Marta 2023.

Lejkersi nemoćni, Dončić uzalud ubacio 39 poena, Vučević ne može sam

Los Anđeles Lejkersi su igrali bez Lebrona Džejmsa i izgubili ubedljivo od Memfis Grizlisa rezultatom 121:109.

Los Anđeles Klipersi su se propisno namučili i još jednom izgubili, ovoga puta od Minesote Timbervulvsa rezultatom 108:101.

Los Anđeles Lejkersi su u nedelju pobedili Dalas Maverikse nakon zaostatka od 27 poena, a tada je stradalo stopalo Lebrona Džejmsa i zbog te povrede ga neće biti na parketu neko vreme.

Džered Vanderbilt je tada odigrao vanserijsku utakmicu, pa je bio motor ekipe uz Entonija Dejvisa koji je i protiv Grizlisa bio odličan, ali nije to mnogo uticalo na konačni ishod.

Skoro pa konstantno je Memfis bio u vođstvu (izuzetak je bila druga četvrtina), dosta dugo je to vođstvo bilo i dvocifrenom razlikom, a ključni period je bio treći kada su momci iz Tenesija ubacili čak 47 poena.

Ovo im je bila druga uzastopna pobeda, pa samo Denver ima više od njih na Zapadu dok Lejkesi ostaju na broju od 29 trijumfa što je dovoljno za tek 12. poziciju na Zapadu i ukoliko se nešto ubrzo ne promeni ovo će biti katastrofalna sezona po njih.

Najefikasniji je bio Dža Morent sa 39 poena, a imao je i po 10 skokova i asistencija, Tilman mu se priključio sa 18 poena i 11 skokova, 16 je imao Dezmond Bejn, koliko i Džeren Džekson.

U redovima Lejkersa, 28 poena i 19 skokova imao je Entoni Dejvis, 21 Loni Voker, 17 Ostin Rivs, 12 Malik Bizli, a 10 Denis Šruder uz 10 asistencija.

Otkako je Rasel Vestbruk došao u Kliperse situacija se nije promenila na bolje i imaju tri uzastopna poraza, a sada je u nekadašnjem Stejplsu bolja bila ekipa Minesote.

Nije sramota izgubiti od Timbervulvsa, daleko od toga, ali tri poraza zaredom u situaciji kada se borite da zadržite to šesto mesto koje vodi u plej-of baš i nije lako prihvatljiv scenario.

Vukovi su lepo raspodelili teret i sa 20 poena ih je predvodio Džejden Mekdenijels koji je ove sezone jedan od najboljih defanzivaca u ligi i nije baš čovek od koga očekujete neki veliki broj poena.

Ispratili su ga Entoni Edvards sa 18, Rudi Gober sa 16 i 7 skokova, po 12 su imali Anderson i Rid, a 10 Torijan Prins, dok podsećamo zbog povrede i dalje nema Karla Entonija Taunsa.

Što se Klipersa tiče, 25 poena imao je Pol Džordž, 23 Kavaj Lenard, 14 poena, 7 skokova i 10 asistencija Rasel Vestbruk, 13 je dodao Norman Pauel, a 12 Ivica Zubac

Verovali ili ne, ali San Antonio Sparsi su prekinuli crni niz i pobedili Jutu Džez u noći iza nas, a krajnji rezulat glasio je 102:94.

Najviše poena ubacio je Lauri Markanen, 28, dok je 16 postigao Tejlen Horton Taker, 11 Kris Dan i 10 Voker Kesler uz 15 uhvaćenih skokova i dabl-dabl učinak.

Na drugoj strani, 25 poena je imao Keldon Džonson, 19 Dag Mekdermot, 13 Džeremi Sočan, 12 Devonte Grejem.

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su od Vašington Vizardsa rezultatom 119:116 u noći iza nas.

Atlanta Hoksi su angažovali novog trenera Kvina Snajdera i on je svoju epohu u Džordžiji počeo porazom od nezgodnih Vašington Vizardsa.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović ubacio je 16 poena uz 4 pogođene trojke, a imao je još i 2 skoka, 2 asistencije i 2 izgubljene lopte za tek 19 minuta u igri.

Vašington je sve bliži tome da osigura plasman na plej-in turniru, dok je Atlanta sve bliža tome da im tamo bude i protivnik pošto im šestoplasirani Bruklin Netsi sada beže više od tri pobede.

Naravno, ima još dosta da se igra do kraja regularnog dela sezone i sve je moguće, a setimo se samo 2021. godine i tadašnjeg plej-of iskustva Bogdanovića, Janga i ostalih kada su preko Njujork Niksa i Filadelfija Seventisiksersa došli do finala Istoka gde su poraženi od budućeg šampiona Milvoki Baksa.

Sada situacija ne deluje baš tako blistavo, promenjen je trener kome nije baš najbolje krenulo jer je Vašington ipak ekipa koju treba pobediti pred svojim navijačima.

Raspoloženi Bredli Bil im to nije dopustio, ubacio je čak 37 poena uz 3 skoka i 7 asistencija, dok je Kajl Kuzma imao 28, a Danijel Gaford 13 uz 12 skokova i 2 ključne blokade nad Treom Jangom.

Jang je jedini igrač Atlante koji je bio raspoloženiji od Bogdanovića i ubacio 31 poen uz 2 skoka i 7 asistencija, dok su dvocifreni bili još Dežonte Marej sa 15 poena, 2 skoka i 5 asistencija, Hanter sa 14, Kapela sa 13 i 15 skokova, Bej sa 12 i Kolins sa 10 poena.

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera poraženi su od Sakramento Kingsa, dok su Čikago Bulsi izgubili od Toronto Reptorsa.

Čikago Bulsi su probali da nešto promene potpisavši Patrika Beverlija, pa je ceh platio i Goran Dragić, ali to ne deluje da je donelo previše boljitka.

U noći iza nas poraženi su od Toronto Reptorsa rezultatom 104:98 u utakmici koja se igrala u Kanadi.

Nikola Vučević je bio maltene jedini raspoloženi član Bulsa i ubacio najviše poena od svih aktera, pošto je susret okončao sa 23 uz 5 skokova i 4 asistencije, dok je Zek Lavin upisao 17, Demar Derozan 13, a Ajo Dosunmu 10 poena.

U pobedničkim redovima, Paskal Sijakam se istakao sa 20 poena, 8 skokova i 3 asistencije, 19 je ubacio Geri Trent, 17 Ou Dži Anunobi, 14 Jakob Peltl, a 11 uz 8 skokova imao je Skoti Barns.

Opet je odbrana Bulsa bila problematična. Setimo se da su baš pred Ol Star pauzu imali dve uzastopne pobede čime su prekinuli niz od šest poraza i tada su upravo defanzivom lomili otpor protivnika, ali je četa Bilija Donovana ovoga puta posustala.

Ključna bitka se vodila pod obručima jer su Reptorsi imali 47 skokova, naspram 35 Čikaga, a imali su i 24 šuta više od gostiju iz “grada vetrova”.

Oklahoma Siti Tanderi su bez Šej Gildžes Aleksandera poraženi od favorizovanih Sakramento Kingsa rezultatom 123:117.

Prva četvrtina je bila spektakularna i Kingsi su je dobili rezultatom 44:38 što je u pojedinim evropskim mečevima rezultat na poluvremenu, a na dalje su uspevali da ostanu u vođstvu ma koliko domaćin “grizao”.

Na kraju je odličan meč imao Herison Barns i upisao 29 poena uz 9 skokova i 3 asistencije, dok je Domantasu Sabonisu falila asistencija za tripl-dabl uz učinak 23, 13, 9, a 20 poena je imao Kevin Hurter, 15 Devion Mičel i 13 Kigan Marej.

U redovima Oklahome, videli smo 27 poena uz 5 skokova i 8 asistencija Džejlena Vilijamsa, dok je fantastičan bio Dario Šarić jer je hrvatski reprezentativac postigao 21 poen i uhvatio 8 skokova, a dvocifreni su bili još Kendrih Vilijams i Lu Dort sa po 11 poena, odnosno sa po 10 Men i Vigins.

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su od Indijana Pejsersa rezultatom 124:122 u noći iza nas.

Duel rođendandžija između Luke Dončića i Tajrisa Haliburtona pripao je mladom američkom plejmejkeru.

Luka Dončić je upisao 39 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je Haliburton imao 32 poena, 7 skokova i 6 asistencija, ali i tesnu pobedu zbog koje nije mogao da skine osmeh sa lica.

Maveriksima baš i ne ide najbolje, pogotovo otkako je Kajri Irving trejdovan iz Bruklin Netsa u Teksas jer na pet zajedničkih mečeva Dončić i Irving imaju samo jednu pobedu i čak poraza.

Istina, ovaj poraz bio je tesan i mogao je lako biti izbegnut, isto kao onaj protiv Lejkersa odigran u nedelju uveče kada su prosuli ogromnih 27 poena prednosti…

Kajri Irving je pomogao Dončiću koliko je mogao i meč završio sa 16 poena, 5 skokova i 9 asistencija, a isti broj poena upisao je i Tim Hardavej Džunior, dok je 14 postigao Redži Bulok, a 12 Kristijan Vud.

Što se Indijana Pejsersa tiče, videli smo 24 poena i 7 skokova za Majlsa Tarnera, 16 za Džordana Nvoru, 14 Eron Nesmit, 11 je imao Džejlen Smit, a 10 poena, 5 skokova i 4 asistencije sjajni šuter Badi Hild.

Pejsersi su trenutno na 28 pobeda, samo jednom manje od desetoplasiranog Vašingtona koji je na poslednjem mestu koje vodi u plej-in i ovo im je druga uzastopna pobeda, a treća na poslednjih pet susreta.

Što se tiče Dalas Maveriksa, ovo im je četvrti poraz u poslednjih pet susreta i jedini trijumf im je došao nad nejakim San Antonio Sparsima pa su sada i oni ispali iz mesta koje vodi direktno u plej-of.

Videćemo kako će se ostatak sezone odviti, ali za sada deluje da im je potrebno buđenje…

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Bruklin Netse rezultatom 118:104 u noći iza nas.

Milvoki Baksi polako preuzimaju prvu poziciju na Istoku jer su vezali čak 15 pobede u NBA ligi!

Poslednji poraz upisali su 22. januara, kada su ih nadigrali Klivlend Kavalirsi i od tada su samo počeli da “gaze sve pred sobom”.

Janis Adetokumbo je još jednom pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih igrača planete i susret okončao sa čak 33 poena, 15 skokova i 4 asistencije.

Ispratio ga je Kris Midlton sa 18, 14 je dodao Džru Holidej, a 13 i 10 skokova zabeležio je Bruk Lopez i dvocifren je još bio Dževon Karter koji je postigao 11 poena svom bivšem timu.

Bruklin Netse je predvodio Mikal Bridžis sa 31 poenom, dok je Spenser Dinvidi imao 26 uz 6 skokova i 8 asistencija, a Kem Džonson je ubacio 19 uz 7 skokova.

Netsi su ostali bez Bena Simonsa koji je verovatno završio sezonu, a sada su poraženi od Baksa nakon dramatičnog poraza u nedelju kada ih je košem u poslednjoj sekundi pobedila Bogdanova Atlanta.

Dejm Lilard je ovoga puta zaustavljen. Golden Stejt Voriorsi su rezultatom 123:105 nadigrali Portland Trejlblejzerse.

Džordan Pul je preuzeo odgovornost na sebe i susret okončao sa 29 poena, dok je 23 imao Klej Tompson uz 8 skokova i 4 asistencije, a 21 je ubacio Donte Divićenco, pa su dvocifreni još bili Kuminga sa 16, Luni sa 14 i Grin sa 12 poena, 9 skokova i 8 asistencija, dok Stef Kari i dalje ne igra.

Što se tiče Blejzersa, Lilard je zaustavljen na 25 poena, a upisao je i 3 skoka uz 7 asistencija, 24 je postigao Džeremi Grent, 15 Matis Tajbul, 13 Šejdon Šarp i 10 Kem Rediš.

Osim Karija, nije igrao ni Vigins za Voriorse, kao ni Pejton ni Igudala. Nije ni Portland bio kompletan, pošto su falili Jusuf Nurkić, Enferni Sajmons i Džastis Vinslou.

NBA, rezultati:

Atlanta – Vašington 116:119
Bruklin – Milvoki 104:118
Memfis – L.A. Lejkers 121:109
Toronto – Čikao 104:98
Hjuston – Denver 112:133
Oklahoma – Sakramento 117:123
Dalas – Indijana 122:124
Juta – San Antonio 94:102
Golden Stejt – Portland 123:105
L.A. Klipers – Minesota 101:108

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare