27. Februara 2023.

Doktorska partija Junajteda, pehar Liga kupa se seli u Mančester

Stelci za ekipu Erika ten Haga su bili Kazemiro u 33. i Markus Rašford u 39. minut meča.

Ništa nisu uspeli da urade crno-beli pred golom Junajteda, sjajno je stajala zadnja linija crvenih đavola, najviše se istakao Lisandro Martinez koji je u 68. minutu sjajno intervenisao i tako spasio gol svog tima.

Dosta ritma i borbe smo gledali od samog početka duela, prštalo je na sve strane, obe ekipe su bile agresivne i sa velikom željom da danas prigrabe trofej osvajača Liga kupa.

Sam podatak da je već u devetom minut glavni sudija meča Dejvid Kut pokazao prvu javnu opomenu dovoljno govori o tome kako je bilo na terenu.

Njukasl je u prvih pola sata bio bolja ekipa na terenu, Ređali su se napadi svraka i pred golom Davida De Hee, sjajni su bili Almiron i Sent Maksiman koji su svojim prodorima stavljali na muke defanzivce Junajteda.

I onda kada su svi navijači crno-belih očekivali da njhov tim povede usledio je hladan tuš.

Posle prekida sa leve strane, centaršut je uputio Luk Šo, a u kazenom prostoru se najbolje snašao Kazemiro koji je glavom loptu poslao u rašlje gola Lorisa Karijusa i Mančester je stigao do prednosti.

Samo šest minuta kasnije novi šok za Njukasl. Napad je povukao Veghorst, uposlio je Markusa Rašforda a napadač Junajteda je pobegao svom čuvaru, lopta je na putu do gola promenila smer i tako otežala posao Karijusu, koji je po drugi put morao da vadi loptu iz mreže.

Mančester je sjajno odradio drugo poluvreme. Tačno su odigrali kako su trebali, očekivano su prepustili sredinu terena Njukaslu i čekali svoje šanse iz kontre.

Ništa nisu uspeli da urade crno-beli pred golom Junajteda, sjajno je stajala zadnja linija crvnih đavola, a najviše se istakao Lisandro Martinez koji je u 68. minutu sjajno intervenisao i tako spasio gol svog tima.

Podatak koji govori o tome kako se Junajted branio je taj da je Njukasl imao samo jedan šut u okvir gola.

Mančester junajted je tako osvojio prvi trofej posle 2017. godine.

Liga kup, finale:
Mančester junajted – Njukasl
Kazemiro 33, Rašford 39
Stadion: Vembli
Sudija: Dejvid Kut

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare