25. Februara 2023.

Kongresmen: Viktorija Nuland i Blinken su “opasne budale” koje mrze Rusiju i guraju SAD u rat

Gosar je odgovorio na Maskvov komentar da Nulandova “forsira rat” u Ukrajini, rekavši da je milijarder “u pravu”.

“I Nuland i Blinken imaju duboko ukorenjenu iracionalnu mržnju prema Rusiji i nastoje da uvuku SAD u još jedan svetski rat”, naveo je Gosar. “Ovo su opasne budale koje nas sve mogu pobiti.”

U drugom tvitu, Gosar je naveo da je kao neko ko nije vojnik “Nuland prilično spremna da podrži nasilje i rat”. Republikanski poslanik je zatim citirao članak u kojem se navodi da je Nulandova “podržavala promenu režima u Rusiji, slavila američko uništenje gasovoda Severni tok i pozvala na neograničen dotok oružja u Ukrajinu”.

Kao pomoćnica državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja 2014. godine, Nuland je pomogla u orkestriranju prozapadnog puča kojim je svrgnut demokratski izabrani predsednik Viktor Janukovič. Nulandova je otputovala u Kijev i obećala vojnu pomoć demonstrantima, a u javnost je procurio i njen vrlo prostački razgovor o nasledniku Janukoviča.

Državni sekretar Blinken obećao je da će održati dotok oružja u Ukrajinu “koliko god bude potrebno” i savetovao je Kijev u decembru da ne pristane na dogovoreno rešenje koje bi ličilo na “lažni mir”.

Gosar je uporni kritičar politike Bajdenove administracije u Ukrajini otkako je ruska vojna operacija počela pre godinu dana. Međutim, iako Republikanska partija sada kontroliše Predstavnički dom, kongresmen iz Arizone malo šta može da uradi da promeni kurs administracije. Značajna dvostranačka većina podržava nastavak slanja vojne pomoći Ukrajini, sa samo 11 republikanaca, uključujući Gosara, koji su sponzorisali zakon koji bi smanjio finansiranje Kijeva.

Svi ovi republikanci su saveznici bivšeg predsednika Donalda Trampa. U video snimku kampanje objavljenom početkom sedmice, Tramp je za situaciju u Ukrajini okrivio Nulandovu i “druge poput nje” u Bajdenovoj administraciji. Nulandova je, kako je rekao, “opsednuta guranjem Ukrajine ka NATO-u”.

RT

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare