24. Februara 2023.

NBA legenda se poklonila Jokiću: Čast i privilegija je gledati ga svako veče

Jokić je sa 24 poena, 18 skokova i 13 asistencija predvodio Denver do pobede u Klivlendu 115:109.

To je Jokiću bio 22. tripl-dabl u sezoni, a 13. u poslednjih 16 utakmica za lidera Zapada.

“Za mene je lično čast i privilegija gledati ga svako veče. Ne možeš jednostavno da ustaneš iz kreveta i zabeležiš tripl-dabl. Ono što volim kod njgovih tripl-dablova je što to nije, na primer, 11-11-10. On beleži sjajne brojke. Sjajan je dečko, sjajan je igrač. Ljudi će da mu sude na osnovu toga kako će Nagetsi igrati u plej-ofu, nažalost, jer ovo je timska igra i to su pravila po kojima živimo“, rekao je Barkli.

Jokić je 29. put ove sezone imao dvocifren broj asistencija.

“Veliki Majkl Džordan me povao jedno veće i pričali smo o tripl-dablovima. A on me pitao nešto što sam verovato da je drugačije za različite ljude: ‘Šta je najteži deo tripl-dabla’. Asistencij? To je i Majkl mislio. Tu se ne slažm. Za beka najteži su skokovi, za igrača poput Majkla možda asistencije, ali ako ja igram sa tobom imaću deset asistencija, dodavaću ti loptu i ti ćeš pogađati. Pa je lakše zbog pozicije”
, rekao je Keni Smit.

A ove sezone svega četvorica bekova imaju dvocifren broj asistencija u proseku. A Jokić nije bek.

“Zavisi od pozicije na kojoj igraš. Kao krilni centar sam se nervirao što nemam bar dvocifren broj skokova. Osećao sam obavezu da imam deset skokova svako veče. Kao plejmejker, posebno ako si vrhunski, moraš svako veče imati bar deset asistencija. Pristojan plej mora imati sedam asistencija po utakmici, ali vrhunski mora imati dvocifren”
, dodao je Barkli.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare