23. Februara 2023.

Ćarli “sprema” Đokovića i za krunu u Dubaiju

Srpski teniser će trenirati sa Špancem Karlosom Gomesom Ererom, popularnim Ćarlijem, koji je već neko vreme deo njegovog “klana”.

U pitanju je 32-godišnji teniser iz Malage koji je Đokovićev redovan sparing partner još od Mastersa u Madridu, a redovno zajedno treniraju u Marbelji.

Gomes-Erera je godinama blizak Đokovićev prijatelj, prvo se sprijateljio sa Markom u akademiji Pepea Imasa u Marbelji, a igrao je u dublu sa svom trojicom braćom Đoković.

Novak i Karlos su čak stigli do finala na Majorci 2021, ali nisu imali priliku da se bore za titulu zbog povrede Španca.

Kao profesionalac je uglavnom igrao na Čelendžerima, nikad nije uspeo da uđe među 250 najboljih tenisera sveta, ali nije nastupao od oktobra.

Pažnju na sebe je posebno skrenuo u Melburnu, gde je prvi put bio deo Đokovićevog stručnog štaba na ovogodišnjem Australijan openu i bio jedan od prvih sa kojima se Novak pozdravio iz svoje lože, nakon pobede nad Stefanosom Cicipasom 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5).

Đoković i Gomes-Erera će prvi zvanični sparing duel u Dubaiju imati u petak popodne, prenosi “Sportklub”, s obzirom da bi naš teniser na ovom turniru uglavnom trebalo da igra u popodnevnim časovima.

Žreb je u subotu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare