23. Februara 2023.

Šerif u Beogradu: Partizan ovu šansu ne smije da propusti

Partizan je prošle sedmice u Moldaviji nadigrao ekipu Šerifa i trijumfovao rezultatom 1:0, a sada u Beogradu sledi revanš.

Navijači Partizana su do sada imali nekoliko neprijatnih iznenađenja pa je zbog toga veoma važno da izabranici Gordana Petrića budu maksimalno fokusirani i posao odrade do kraja.

Crno-beli nisu baš ostavili najjači utisak u Moldaviji, igrali su sa desetoricom i na momente bili inferiorni, ali su ono najvažnije uspeli da urade – pobedili su.

Golman Popović je bio na visini zadatka i spašavao Partizan u par navrata u prvom poluvremenu, pa je domaćina kaznio Rikardo krajem prvog poluvremena, da bi u 50. minutu ostao bez Vujačića koji je zaradio crveni karton.

Partizan je u međuvremenu savladao Spartak 2:1 u Superligi Srbije, dok tim iz Tiraspolja nije igrao takmičarski meč.

Liga konferencija, plej-of, drugi meč:
18:45 Partizan – Šerif
Stadion: FK Partizan
Sudija: Andreas Ekberg

“Sad igramo utakmicu koja će biti izuzetno zahtevna. Ekipa Šerifa se pokazala kao neugodan protivnik, dosta su brzi i jaki, tako da ćemo morati da odgovorimo i uradimo dosta domaćeg. Ako sutra pobedimo i prođemo u sledeći krug, imaćemo jednu sigurnost, mislim da dosta ljudi gledaju ovo kao neko rešavanje problema, ja to tako ne gledam“, rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Petrić je istakao da od igrača traži da pruže maksimum.

“Ono što tražim od igrača je da se koncentrišu na svoj posao i da pruže maksimum i da budu zadovoljni posle utakmice”, 
rekao je on.

Trener Partizana dodao je da igrači polako ulaze u formu nakon zimske pauze i ocenio da ih prethodni meč protiv Spartaka u Subotici (2:1) nije “potrošio”.

Meč će zbog povrede neće igrati Patrik Andrade, koji će van terena biti nekoliko nedelja, dok su Bibras Natho i Ljubomir Fejsa imali temperaturu, ali se njihov nastup protiv Šerifa očekuje.

Petrić je dodao da protivnička ekipa dosta utiče na postavku igre.

“Mi imamo jedan rezultat gde možemo da se opredelimo da li ćemo stajati nisko, u sredini ili visoko, što nije slučaj sa Šerifom, oni će morati da rizikuju. Ono što moramo je da budemo pametni i koncentrisani tokom cele utakmice”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare