22. Februara 2023.

Siti u Lajpcigu, Inter dočekuje Porto

Od 21 čas po srednjeevropskom vremenu igra se u Milanu gde će Inter dočekati Porto, dok će u isto vreme u Nemačkoj svoj meč igrati RB Lajpcig i Mančester siti.

Meč u Italiji je duel dva bivša evropska šampiona i timova koji pre svega povezuje jedan čovek – Žoze Murinjo. Portugalski stručnjak je sa oba tima osvajao Ligu šampiona. Prvo sa Portom 2004, a onda i sa Interom 2010. godine.

To će biti prvi međusobni okršaj dve ekipe posle 18 godina, a uloga favorita svakako pripada Interu, pre svega zbog toga što se igra na “Đuzepe Meaci”.

Za Inter neće igrati Hoakin Korea zbog povrede butine, dok na drugoj strani meč zbog problema sa člankom preskače Gabrijel Veron.

Pravdu će deliti srpski arbitar Srđan Jovanović.

Liga šampiona, prvi meč osmine finala
RB Lajpcig – Mančester siti
Stadion: Red Bul Arena (Lajpcig)
Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija)

U drugom meču večeri Lajpcig će dočekati Mančester siti.

To će biti duel dve ekipe u identičnoj formi, a pred susret u Nemačkoj imaju po tri pobede, remi i poraz na poslednjih pet susreta.

Pep Gvardiola neće moći da računa na Laporta, Stounsa i De Brujnea. Na drugoj strani neće biti Olma, a pod znakom pitanja je nastup i Nkunkua.

Dva tima su već jednom igrala u okviru Lige šampiona. Pre dve godine su bili u istoj grupi, a oba tima su upisala po pobedu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare