20. Februara 2023.

Vučić u Abu Dabiju: Svi se naoružavaju besomučno

“IDEKS 2023”, jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

“Ono što ste mogli da vidite kod Amerikanaca su uglavnom dronovi i bespilotne letelice. Svi se naoružavaju besomučno. Kupuju oružje za 250 milijardi”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da planira da obiđe veliki broj štandova na sajmu naoružanja dodavši da naša zemlja ima ovde nekoliko štandova – državnih, ali i nekoliko privatnih proizvođača.

“Naša vojska mora biti jača, neuporedivo je snažnija nego pre ali mora biti jača, razgovarali smo s ministrom Sinišom Malim i premijerkom Anom Brnabić kako da izdvojimo novac a da nikog ne oštetimo i uložimo da povećamo znatno borbenu gotovost. To je veliki novac”, rekao je Vučić.

On je najavio da će Vojska Srbije od domaće industrije u 2024. kupiti 200 komada teških vozila – “Miloše”, haubice kao i “ognjeve”.

“I to će da košta 300 miliona evra po našim cenama od naših fabrika, a da kupujemo sa strane to bi bilo 600 miliona evra, pa ćemo dodati još 100 miliona, uložiti u našu namensku industriju za robote, finu optiku, videćemo da li FAP može nešto da isprati”, dodao je Vučić.

Kako je rekao novinarima, Vojska Srbije je zainteresovana za dronove koji nose 12 mina i ispuštaju ih tokom leta.

“Imali smo do kasno noćas razgovore o važnim pitanjima. Ovde se nalaze uglavnom dronovi, mi razgovaramo o kupovini, potpisani su već ugovori. U svetu se dešava nešto što nije bio slučaj poslednjih 80 godina. Svi se naoružavaju besomučno. Rusija je u nebesa digla svoju proizvodnju, Grčka kupuje kao da je džabe, Poljska… Albanci će imati 100 oklopnjaka do kraja godine, suprotno svim pravnim normama. Mi se trudimo da podignemo našu proizvodnju, a naše proizvode kupuju svi”, rekao je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare